GÖRÜNTÜLÜ

Qamişlo ve Hesekê’de komploya karşı yürüyüş

Qamişlo ve Hesekê’deki halklar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik gerçkeleştirilen 9 Ekim Komplosu'na karşı yürüdü.

KOMPLOYA KARŞI YÜRÜYÜŞ

Qamişlo’da binlerce kişi, 9 Ekim Komplosu'na karşı bir araya geldi.


Yürüyüş Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu kınamak için Qamişlo’daki Osman Sebri Kavşağı’ndan başladı.

 Yürüyüşe Cizre Kantonu'nun Til Koçer, Derik, Girke Legê, Çilaxa, Tirbespiyê, Qamişlo ve Amûdê şehirlerinden binlerce Kürt, Arap ve Süryani, parti temsilcileri ve Cizre kantonu Demokratik Özerk Yönetimi katıldı.

Yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ve "Önder Abdullah Öcalan'a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm", "Zindanlardaki direniş ruhuyla Önder Abdullah Öcalan'ı özgürleştireceğiz", "Serok Apo’nun özgürlüğü mücadele eden halkın özgürlüğüdür", "Önder Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu kınıyor ve fiziki özgürlüğüne çağrıda bulunuyoruz” yazılı pankartlar taşındı.

Yürüyüş Rûbar Kavşağı'nda mitinge dönüşecek.


HESEKÊ


Hesekê’deki halklar da uluslararası komployu kınama amacıyla yürüdü.
Til Temir, Dirbêsiyê, Hol, Til Berak ve Şedadê’den binlerce kişi, komployu kınamak için Hesekê’ye gitti.

Şehit Arin Mirkan Meydanı'ndan başlayan yürüyüşe savaş gazileri, kadınlar ve din alimleri öncülük etti. Yürüyüşçüler, "Önder Apo'ya özgürlük Kürt sorununa çözüm", "Önder Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komploya hayır, Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne evet" pankartlarını taşıdı.

Yürüyüşün ardından Xito Meydanı'nda miting düzenlenecek.