DEM Parti: Çözüm için önce tecridin kırılması lazım

Komplonun yıl dönümünde açıklama yapan DEM Parti, "Zaman bu zulüm çarkını kırma, Kürt sorununu çözme ve Türkiye’yi demokratikleştirme zamanıdır. Bunun yolu da tecridi kırmaktan geçmektedir.

9EKİM KOMPLOSU

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı 9 Ekim 1998'de başlatılan uluslararası komplonun yıl dönümüne dair yazılı açıklama yaptı.

 Açıklamada "Bu komployla sadece Kürt halkının değil, Ortadoğu’nun kaderine ve bölge halklarının geleceğine müdahale edilmiştir" denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Sayın Öcalan’ın Uluslararası Komployu boşa düşürme, Kürt sorununda demokratik ve barışçı çözümü geliştirme çabası sadece Türkiye için değil, Ortadoğu için de büyük bir fırsattır. Ortadoğu’daki ateş çemberinin bir kez daha büyüdüğü bu dönemde, hatırlatalım ki, Sayın Öcalan yıllar önce Kürt sorununda demokratik çözümün ve barışın önemini vurgulamıştır. Yaklaşık 3 yıl boyunca İmralı’da süren görüşmelerde, bugün yaşanan siyasi ve ekonomik krizler konusunda uyarılarda bulunmuştur. Ne yazık ki, bu tutuma ve yaklaşıma mutlak tecrit ve iletişimsizlikle cevap verilmiştir. Çözüm önerilerine ve çağrılara şiddet ve tecrit politikasıyla yanıt verildiği için Kürt meselesi daha da derinleşmiş ve uluslararası bir sorun haline gelmiştir. Tecrit devam ettikçe kaybeden Türkiye olmuş, halklar olmuştur. Tecrit devam ettikçe, Türkiye’nin toplumsal barışını sağlanması da mümkün değildir.

 Zaman bu zulüm çarkını kırma, Kürt sorununu çözme ve Türkiye’yi demokratikleştirme zamanıdır. Bunun yolu da tecridi kırmaktan geçmektedir.
Bu sebeple, tecridin sonlandırılması, Sayın Öcalan’ın avukat ve aile görüşünün sağlanması ve Türkiye’de barış umudunun yeniden yeşermesi için Demokratik Kurumlar Platformu tarafından 13 Ekim Pazar günü Amed’de gerçekleştirilecek mitinge bütün halkımızı davet ediyoruz."