CGT ve CI işçi konfederasyonları: Abdullah Öcalan’a özgürlük!

Sendikalararası Konfederasyon ve Katalonya Genel İşçi Konfederasyonu, “Daha iyi bir dünya için mücadele eden insanların özgürlüğü elinden alınıyorsa buna karşı susamayız” diyerek parçası oldukları küresel özgürlük hamlesinde ısrarcı olduklarını vurguladı.

İspanya’nın en geniş işçi konfederasyonlarından Sendikalararası Konfederasyon (Confederacion İntersindical-CI), “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm’ hamlesinin birinci yılı dolayısıyla “Bir yıl sonra ısrarımızı sürdürüyoruz: Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt halkının taleplerine siyasi bir çözüm için” başlığıyla resmi sitesi üzerinden açıklama yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için uluslararası bir kampanyanın başlatıldığı hatırlatmasında bulunulan açıklamada, “Öcalan, hiçbir hakkı garanti edilmeden yargılanarak idam cezasına çarptırıldı. Bu ceza, müebbet hapis cezasına çevrildi ve İmralı adasında, mutlak tecrit koşullarında uygulanmaya başlandı. 2021 yılından bu yana ne ailesi ne de savunma avukatları ile herhangi bir iletişim kurulabilmiş değil” denildi.

Açıklamada, “Abdullah Öcalan için başlatılan uluslararası kampanyanın birinci yıl dönümünde, CI olarak Türkiye'deki insan hakları ihlallerini, özellikle de hapis yatan insanları etkileyen ihlalleri kınama taahhüdümüzü yinelemek istiyoruz. Tutsakların özgürlüğü, şüphesiz ki, Türkiye sınırları içindeki Kürt halkının taleplerine siyasi bir çözüm bulmak için yeni diyalog ve müzakerelerin önünü açacak en önemli adım olacaktır. Bu anlamda, Abdullah Öcalan'ın çeşitli katkıları, sorunun nihai çözümüne ulaşmada merkezi bir rol oynayacaktır” ifadeleri yer aldı.

Açıklama, “Kürt halkının mücadelesi ile dayanışma. Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklara özgürlük, Kürt halkı için siyasi çözüm” mesajı ile sonlandırıldı.

CGT: DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK

Katalonya Genel İşçi Konfederasyonu (Confederació General del Treball de Catalunya-CGT) ise şu mesajı verdi: “CGT Katalonya olarak, Kürt halkının ve Abdullah Öcalan'ın kurtuluşu için uluslararası kampanyaya katılarak Kürdistan'ın kurtuluş hareketine desteğimizi vermek istiyoruz. Türk devleti, onu 25 yıl boyunca İmralı Cezaevi'nde tutukladı ve tecrit etti. Onun hapsedilmesi devlet karşıtı, ataerkillik karşıtı ve kapitalizm karşıtı fikirleri tuzağa düşürmeyi amaçlıyor.

Kadınların özgürlüğü, ekoloji ve özyönetim. Bunlar Demokratik Konfederalizmin üzerine inşa edildiği sütunlardır. Kürt halkının kurtuluş hareketinin fikir ve uygulamaları ulus devletin otoriter yapılarıyla doğrudan karşı karşıya gelmekte ve Türkiye, İran, Irak ve Suriye devletleri için tehdit oluşturmaktadır.
Öcalan'ın serbest bırakılmasını talep ediyoruz; çünkü anarko-sendikalistler olarak daha iyi bir dünya için mücadele eden herkesin, özgürlüğünden mahrum bırakılması karşısında sessiz kalamayız. Çünkü Rojava Devrimi’ndeki yoldaşlarda, ulus devlet ve sermaye diktatörlüğü dışında örgütlenen, dünyanın her yerindeki toplumsal hareketlere yeni umut veren bir mücadele örneği görüyoruz.

Öcalan'a özgürlük! Kürdistan'a siyasi çözüm!”