GÜNDEM 9 EKİM 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosu’nun yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilecek eylemler takip edilecek.

-Özgürlük ve çözüm hamlesine ilişkin konuşan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Elbette yapılan çalışmalar kutsaldır ama Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması için yeterli değil. Bundan dolayı daha büyük bir hareket geliştirilmeli" dedi.

- ELDH Eşbaşkanı Urko Aiartza, “Abdullah Öcalan gibi siyasi mahpuslar için güçlü uygulama mekanizmalarının ve bunları uygulayacak siyasi iradenin eksikliği var” dedi.

-TUHAY-DER Wan Eş Başkanı Çetin Uyar, “Seferberlik ilan ettik, Wan’dan Amed’de giderek milyonlarla sesimizi yükselteceğiz” dedi.

-Tüm kazanımlarıyla devam eden tünel savaşlarının taktik çizgisini belirleyen direniştir Werxelê direnişi. Werxelê savaşçılarının duruşu, bugün hala direnişin en canlı hafızası, manifestosudur. 

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Sendikalararası Konfederasyon ve Katalonya Genel İşçi Konfederasyonu, “Daha iyi bir dünya için mücadele eden insanların özgürlüğü elinden alınıyorsa buna karşı susamayız” diyerek parçası oldukları küresel özgürlük hamlesinde ısrarcı olduklarını vurguladı.

-Bask ülkesinin İşçi Sendikaları Birliği (LAB) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslarası Komplo'nun yıl dönümü dolayısıyla bir video-mesaj yayınlayarak, “Kürt sorununa  demokratik bir çözüm bulunması için Abdulah Öcalan’ın özgürlüğü kilit önemde” dedi.

-Kevana Zêrîn Kültür Sanat Merkezi, Awazê Çiye ve Koma Amara sanatçılarından gerilla Şoreş Semsûr’u (Devrim Çoban) andı.