Portekiz’de ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ seminerleri

Portekiz Kürdistan ile Dayanışma Platformu tarafından küresel düzeyde süren Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesi kapsamında Lizbon ve Coimbra kentlerinde ‘Demokratik Konfederalizm’ konulu seminerler düzenlendi.

Portekiz Kürdistan ile Dayanışma Platformu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan ve küresel düzeyde süren “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında ülkede etkinlikler düzenliyor.

Dayanışma Platformu hamle kapsamında panel, seminer ve yürüyüşler gerçekleştirdi.

Lizbon ve Coimbra kentlerinde ise Kürdistan Dayanışma Platformu tarafından “Demokratik Konfederalizm” konulu seminerler düzenlendi.

Seminerlerde, Abdullah Öcalan’ın Demokratik Konfederalizm paradigmasından “ulus devlet”, “kadın özgürlüğü”, “üçüncü alan”, “ekoloji” ve “radikal demokrasi” gibi başlıklar ele alındı.

Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği paradigmanın önemi ifade edilirken, Ortadoğu’daki çatışmaları sonlandıracak olan tek çözüm modelinin demokratik ulus olduğunun altı çizildi.
Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım politikalarının da anlatıldığı seminerlerde, Abdullah Öcalan’ın 26 yıldır mutlak tecrit altında tutulduğuna, 4 yılı aşkın bir süreden beri ise hiçbir haber alınamadığına dikkat çekildi.

Gençlik hareketlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği seminerlerde, küresel hamlenin önemine değinildi.