GÖRÜNTÜLÜ

Wan tecride karşı büyük mitinge hazır 

TUHAY-DER Wan Eşbaşkanı Çetin Uyar, “Seferberlik ilan ettik, Wan’dan Amed’e giderek milyonlarla sesimizi yükselteceğiz” dedi.

TECRİDE KARŞI MİTİNG

DEM Parti Wan Milletvekili Mahmut Dindar ve TUHAY-DER Wan EşBaşkanı Çetin Uyar, demokrasi ve barış isteyen herkesi 13 Ekim'de Amed'de düzenlenecek mitinge katılmaya çağırdı.


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecride karşı 13 Ekim'de Amed'de büyük bir miting düzenlenecek. Milyonlarca kişinin bir araya gelmesi beklenen mitinge Wan'dan da büyük katılımın olması bekleniyor.

DEM Parti Wan Milletvekili Mahmut Dindar ve TUHAY-DER Wan Eşbaşkanı Çetin Uyar, konuya ilişkin ANF'ye konuştu.

DEM Parti Wan Milletvekili Mahmut Dindar, "Kürt sorununun çözümü ve Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 13 Ekim'de yapacağımız büyük mitinge bütün halkımızı davet ediyoruz. Omuz omuza halkımızın özgürlüğü için sesimizi hep beraber yükseltelim. Sayın Öcalan'ın özgürlüğü halklarımızın özgürlüğüdür" dedi. 


TUHAY-DER Wan Eşbaşkanı Çetin Uyar ise şunları söyledi: "Sayın Abdullah Öcalan'dan 43 aydır haber alamıyoruz, bunun yanında cezaevinde işkenceler had safhaya ulaştı.Cezaevinde işkenceler arttı. Psikolojik baskılar dahil her türlü işkenceyi devreye soktular. 9 Ekim'de Wan'da basın açıklamamız ve yürüyüşümüz olacak. 13 Ekim'de Amed'de yapılacak mitingimiz için çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda seferberlik ilan ettik, Amed'de sesimizi yükselteceğiz. Wan'da tüm halklar ve dostlarımızla birlikte Amed'de olacağız, milyonlarca insan buluşacağız. Herkesi Amed mitingine çağırıyoruz."