Gazeteci heyetinin Silêmanî temasları tamamlandı

Şehit gazeteciler Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn için Avrupa'dan Silêmanî'ye gelen gazeteci heyetinin temasları Kurdistani News, KNN ve NRT ziyaretleriyle tamamlandı.

GAZETECİLER HEYETİ

Türk devletinin 23 Ağustos'ta Silêmanî'nin Seyidsadiq ilçesinde SİHA ile katlettiği gazeteciler Gülistan Tara ve Xêro Bahadîn için ROJIN ve Kürdistan Gazeteciler İnisiyatifi'nin çağrısı Avrupa'dan Sîlemanî'ye gelen gazeteci heyetinin temasları sürdü.

Gazeteciler, Alice Magar, Emma Audrey, Diler Akreyi, Hendrin Faraj Mohamed, Jallan Ziaei ve Devrim Alp'ten oluşan heyet üyeleri, YNK'nin resmi yayın organı Kurdistanî News'i ziyaret etti. Heyeti Kurdistanî News yetkilileri Kajal Ahmed, Cemal Arez, Merwan Mesud karşıladı. Kurdistanî News yetkilileri Tara ve Bahadîn'in şehit olmalarndan büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. Türk devletinin Silêmanî'nin güvenliğini ve huzurunu tehdit ettiğine dikkat çeken yetkililer, saldırı tehditlerine karşı ortak tutum alınması gerektiğine dikkat çekti. Heyet üyeleri de konunun takipçisi olacaklarını söyledi, bu tür saldırıların tekrar yaşanmaması için ortak bir çalışma yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Heyet daha sonra kentte bulunan Goran Hareketi'nin resmi televizyonu KNN'e geçti. KNN yetkilileri gazetecilerin güvenlikleri için ortak tutum çağrısı yaptı, heyetin çalışmalarını desteklediklerini söyledi.  Görüşmede Türk devletinin saldırılarının tüm Kürdistan'ın güvenliğini tehdit ettiğine vurgu yapıldı, Söz konusu saldırıların tekrarlanmaması için ortak tutum alınması gerektiğine dikkat çekildi, Başurê Kurdistan'ın güvenliğinin önemli olduğuna vurgu yapıldı. KNN yetkilileri şehit gazetecilerin bilgilerinin toplanması için bir çalışma yapılması önerisinde bulundu.

Heyet ardından planlanan son görüşme için Silêmanî merkezli yayın yapan NRT televizyonunu ziyaret etti. Heyet NRT Sorumlusu Çiya Hesen tarafından karşılandı. Heyet NRT Televizyonu'nun katliam karşısındaki tutumunu eleştirdi. Hesen Çiya ise eleştirileri kabul etti, daha iyi bir iletişim kurulması gerektiğini kaydetti.

Heyetin kentteki temasları sona erdi.