YENİLENDİ

Küresel Abdullah Öcalan Günleri farklı etkinliklerle sürüyor

Küresel Abdullah Öcalan Günleri kapsamında dünyanın farklı yerlerinde etkinlikler, stant, okuma etkinlikleri, fotoğraf sergileri şeklinde sürüyor. Bugünkü etkinliklerde Kürt Halk Önderi’nin paradigmasının tanıtılması amaçlandı.

“Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” küresel kampanyasının birinci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Küresel Abdullah Öcalan Günleri 9 Ekim Komplosu'nun yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle sürüyor.

KIEL


Almanya’nın Kiel kentinde, Defend Kurdistan, Jîyana Jîn ve Kiel Demokratik Kürt Toplum Meclisi kent meydanında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için stant açtı. Stantta Kürt halk Önderi'nin kitaplarını tanıtan aktivistler, bildiriler dağıttı.

Standa ‘Die Kurden sind besorgt um ihren Repräsentanten Abdullah Öcalan, Wir müssen mit Sicherheit wissen, dass es ihm gut geht! ('Kürtler temsilcileri Abdullah Öcalan için endişeleniyor, onun iyi olduğundan emin olmamız gerekiyor!)" ve “Freiheit für Öcalan und eine politische Lösung für die kurdische Frage” (Öcalan'a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm) pankartları asıldı. 

MEXICO CITY

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Küresel Eylem Günleri çerçevesinde 3 Ekim günü Meksika'nın başkenti Meksiko City'de bulunan La Resistancia Kültür Merkezi’nde başlatılan “Fikir-Zikir-Çalakî” konulu fotoğraf sergisi devam ediyor.

Kürdistan Kadın Hareketi İle Dayanışma Komitesi ve La Resistancia Kültür Merkezi çalışanları tarafından organize edilen fotoğraf sergisi, Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen değişik aktivitelere katılan kesimlerin yoğun ilgisini çekti.

Dün kapitalizm karşıtı bir seminere konuşmacı olarak katılan Uruguaylı Yazar Raul Zibechi, Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin kaldırılması için başlatılan hamleye yönelik düşüncelerini paylaştı. Aynı seminere katılan Gazeteci Gloria Muñoz Ramírez de paylaştığı video ile desteğini sundu.

Yazar Raul Zibechi, Kürt halkının özgürlük mücadelesini selamladıktan sonra şunları ifade etti: “26 yıldır cezaevinde tutulan ve son 4 yıldır tecrit altında tutulan Abdullah Ocalan için devlet yetkililerinin bir an önce bunu sonlandırmasını talep ediyorum. İnsan hakları organizasyonlarının görevlerini yerine getirmesini ve tecridin sonlandırılması için harekete geçmelerini talep ediyorum. Çünkü Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü, Kürt halkının barış ve özgürlüğe ulaşmasında önemli bir adım olacaktır.”

Gazeteci Gloria Muñoz Ramírez ise, “Buradan Kürt halkının haklı özgürlük mücadelesini selamlıyorum. Ve 26 yıldır haksız bir şekilde cezaevinde tutulan Kürt halkının önderi bilge insan Abdullah Öcalan'ın bir an önce özgürlüğünü talep ediyorum” dedi. 

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kent merkezinde bulunan Rathausplatz’da 9 Ekim Komplosu’nun yıl dönümü dolayısıyla Tirêjên Rojê Kampanyası çerçevesinde bilgilendirme standı açıldı. Nuda Kadın Meclisi tarafından açılan stantta, Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen ağırlaştırılmış tecrit sistemini teşhir eden bildirisi okunup, çevredekilere dağıtıldı.

Büyük ilgi gösterilen stantta, 12 Ekim’de Stuttgart Lautenschlagerstrasse’de TJK-E öncülüğünde gerçekleştirilecek merkezi yürüyüş için çağrılar yapıldı. 13.00 ile 17.00 saatleri arasında düzenlenen stant eylemi, “Bijî Serok Apo” ve “Jin Jiyan Azadî” ‘sloganlarıyla son buldu.

LUZERN

İsviçre’de Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından başlatılan "Tîrêjên Rojê" kampanyasının bugünkü durağı Luzern oldu.

Arîn Mirkan Kadın Meclisi öncülüğünde kent merkezinde açılan bilgilendirme standında 9 Ekim komplosuna yönelik halklara bilgilendirme yapıldı. Aynı zamanda Abdullah Öcalan'ın fikirleri ve yaratmış olduğu özgürlük ideolojisi halklara tanıtılarak Abdullah Öcalan'a yönelik sürdürülen tecrit ve işkence sistemine karşı kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuldu.

Abdullah Öcalan'ın İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde kaleme aldığı Kürtçe, Almanca, İngilizce'ye çevrilen kitapları çevredekilere dağıtıldı.

Stant alanında Luzern Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-Lu) Eşbaşkanı Gevher Altürk bir konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Uluslararası Komplosu'nu  kınamak için bir araya geldiklerini belirten Gevher Altürk, “26 yılını dolduran komplonun yıl dönümünde Önderliğimiz ağır tecrit koşulları altındadır ve 4 yıldır da kendisinden herhangi bir haber alamıyoruz" diyerek İmralı soykırım sistemine dikkat çekti.

Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nin (CPT) mutlak tecrit karşısında sessiz kalmasını kınadığını belirten Altürk, Kürt halkının, önderlerini özgürlüğüne kavuşturana kadar alanlarda olacağını vurguladı.  

Bu kapsamda 12 Ekim'de Basel'de gerçekleştirecekleri merkezi yürüyüşe yediden yetmişe Kürdistanlı yurtseverleri ve Kürt dostlarını katılmaya çağırdı.

STRASBOURG

9 Ekim Komplosu’nun 26. yıl dönümünde düzenlenen Tîrêjên Rojê kampanyası çerçevesinde Zîn Kadın Komünü, Fransa’nın Strasbourg kenti Kleber Meydanı’nda bir bilgilendirme standı açtı.

Stantta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sözlerinin yazıldığı kartlar çiçeklere iliştirilerek kitle çalışması yürütüldü. Hazırlanan kitapçık ve broşürlerle Uluslararası Komplo’nun tarihsel süreci, İmralı işkence ve soykırım sisteminin yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak iletişimsizlik ve tecrit hakkında bilgilendirme çalışması yapıldı.

Tîrêjên Rojê kampanyası çerçevesinde stant çalışmasını yaptıklarını belirten Zîn Kadın Komünü sözcüsü Roşna Çewlîg, komplonun başta kadınlar ve Kürt halkı olmak üzere tüm ezilen halklara uygulandığının altını çizdi. “Biz kadınlar İmralı işkence ve soykırım sistemi dağıtılıncaya ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelemiz her alanda devam edecek” diyen Çewlîg, Avrupa’da yaşayan tüm Kürt halkını 16 Kasım’da Almanya’nın Köln kentinde düzenlenecek eyleme katılım göstermesi çağrısında bulundu.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kenti Hauptwache’de bir araya gelen onlarca Kürdistanlı ve Alman dostu, 9 Ekim Uluslararası Komplosu’nun 26. yıl dönümü vesilesiyle çadır kurdu.

Yaptıkları açıklama ile komployu kınayan Kürdistanlılar ile dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın barış girişimleri ve düşüncelerinden oluşan çok sayıda bröşür ve el bildirileri dağıttı.