GÜNCELLENİYOR

Küresel Abdullah Öcalan Günleri farklı etkinliklerle sürüyor

Küresel Abdullah Öcalan Günleri kapsamında dünyanın farklı yerlerinde etkinlikler, stant, okuma etkinlikleri, fotoğraf sergileri, miting ve yürüyüşler şeklinde sürüyor. Bugünkü etkinliklerde Kürt Halk Önderi’nin paradigmasının tanıtılması amaçlandı.

“Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” küresel kampanyasının birinci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Küresel Abdullah Öcalan Günleri 9 Ekim Komplosu'nun yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle sürüyor.

KIEL


Almanya’nın Kiel kentinde, Defend Kurdistan, Jîyana Jîn ve Kiel Demokratik Kürt Toplum Meclisi kent meydanında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için stant açtı. Stantta Kürt halk Önderi'nin kitaplarını tanıtan aktivistler, bildiriler dağıttı.

Standa ‘Die Kurden sind besorgt um ihren Repräsentanten Abdullah Öcalan, Wir müssen mit Sicherheit wissen, dass es ihm gut geht! ('Kürtler temsilcileri Abdullah Öcalan için endişeleniyor, onun iyi olduğundan emin olmamız gerekiyor!)" ve “Freiheit für Öcalan und eine politische Lösung für die kurdische Frage” (Öcalan'a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm) pankartları asıldı. 

MEXICO CITY

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Küresel Eylem Günleri çerçevesinde 3 Ekim günü Meksika'nın başkenti Meksiko City'de bulunan La Resistancia Kültür Merkezi’nde başlatılan “Fikir-Zikir-Çalakî” konulu fotoğraf sergisi devam ediyor.

Kürdistan Kadın Hareketi İle Dayanışma Komitesi ve La Resistancia Kültür Merkezi çalışanları tarafından organize edilen fotoğraf sergisi, Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen değişik aktivitelere katılan kesimlerin yoğun ilgisini çekti.

Dün kapitalizm karşıtı bir seminere konuşmacı olarak katılan Uruguaylı Yazar Raul Zibechi, Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin kaldırılması için başlatılan hamleye yönelik düşüncelerini paylaştı. Aynı seminere katılan Gazeteci Gloria Muñoz Ramírez de paylaştığı video ile desteğini sundu.

Yazar Raul Zibechi, Kürt halkının özgürlük mücadelesini selamladıktan sonra şunları ifade etti: “26 yıldır cezaevinde tutulan ve son 4 yıldır tecrit altında tutulan Abdullah Ocalan için devlet yetkililerinin bir an önce bunu sonlandırmasını talep ediyorum. İnsan hakları organizasyonlarının görevlerini yerine getirmesini ve tecridin sonlandırılması için harekete geçmelerini talep ediyorum. Çünkü Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü, Kürt halkının barış ve özgürlüğe ulaşmasında önemli bir adım olacaktır.”

Gazeteci Gloria Muñoz Ramírez ise, “Buradan Kürt halkının haklı özgürlük mücadelesini selamlıyorum. Ve 26 yıldır haksız bir şekilde cezaevinde tutulan Kürt halkının önderi bilge insan Abdullah Öcalan'ın bir an önce özgürlüğünü talep ediyorum” dedi. 

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kent merkezinde bulunan Rathausplatz’da 9 Ekim Komplosu’nun yıl dönümü dolayısıyla Tirêjên Rojê Kampanyası çerçevesinde bilgilendirme standı açıldı. Nuda Kadın Meclisi tarafından açılan stantta, Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen ağırlaştırılmış tecrit sistemini teşhir eden bildirisi okunup, çevredekilere dağıtıldı.

Büyük ilgi gösterilen stantta, 12 Ekim’de Stuttgart Lautenschlagerstrasse’de TJK-E öncülüğünde gerçekleştirilecek merkezi yürüyüş için çağrılar yapıldı. 13.00 ile 17.00 saatleri arasında düzenlenen stant eylemi, “Bijî Serok Apo” ve “Jin Jiyan Azadî” ‘sloganlarıyla son buldu.

LUZERN

İsviçre’de Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından başlatılan "Tîrêjên Rojê" kampanyasının bugünkü durağı Luzern oldu.

Arîn Mirkan Kadın Meclisi öncülüğünde kent merkezinde açılan bilgilendirme standında 9 Ekim komplosuna yönelik halklara bilgilendirme yapıldı. Aynı zamanda Abdullah Öcalan'ın fikirleri ve yaratmış olduğu özgürlük ideolojisi halklara tanıtılarak Abdullah Öcalan'a yönelik sürdürülen tecrit ve işkence sistemine karşı kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuldu.

Abdullah Öcalan'ın İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde kaleme aldığı Kürtçe, Almanca, İngilizce'ye çevrilen kitapları çevredekilere dağıtıldı.

Stant alanında Luzern Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-Lu) Eşbaşkanı Gevher Altürk bir konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Uluslararası Komplosu'nu  kınamak için bir araya geldiklerini belirten Gevher Altürk, “26 yılını dolduran komplonun yıl dönümünde Önderliğimiz ağır tecrit koşulları altındadır ve 4 yıldır da kendisinden herhangi bir haber alamıyoruz" diyerek İmralı soykırım sistemine dikkat çekti.

Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nin (CPT) mutlak tecrit karşısında sessiz kalmasını kınadığını belirten Altürk, Kürt halkının, önderlerini özgürlüğüne kavuşturana kadar alanlarda olacağını vurguladı.  

Bu kapsamda 12 Ekim'de Basel'de gerçekleştirecekleri merkezi yürüyüşe yediden yetmişe Kürdistanlı yurtseverleri ve Kürt dostlarını katılmaya çağırdı.

STRASBOURG

9 Ekim Komplosu’nun 26. yıl dönümünde düzenlenen Tîrêjên Rojê kampanyası çerçevesinde Zîn Kadın Komünü, Fransa’nın Strasbourg kenti Kleber Meydanı’nda bir bilgilendirme standı açtı.

Stantta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sözlerinin yazıldığı kartlar çiçeklere iliştirilerek kitle çalışması yürütüldü. Hazırlanan kitapçık ve broşürlerle Uluslararası Komplo’nun tarihsel süreci, İmralı işkence ve soykırım sisteminin yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak iletişimsizlik ve tecrit hakkında bilgilendirme çalışması yapıldı.

Tîrêjên Rojê kampanyası çerçevesinde stant çalışmasını yaptıklarını belirten Zîn Kadın Komünü sözcüsü Roşna Çewlîg, komplonun başta kadınlar ve Kürt halkı olmak üzere tüm ezilen halklara uygulandığının altını çizdi. “Biz kadınlar İmralı işkence ve soykırım sistemi dağıtılıncaya ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelemiz her alanda devam edecek” diyen Çewlîg, Avrupa’da yaşayan tüm Kürt halkını 16 Kasım’da Almanya’nın Köln kentinde düzenlenecek eyleme katılım göstermesi çağrısında bulundu.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kenti Hauptwache’de bir araya gelen onlarca Kürdistanlı ve Alman dostu, 9 Ekim Uluslararası Komplosu’nun 26. yıl dönümü vesilesiyle çadır kurdu.

Yaptıkları açıklama ile komployu kınayan Kürdistanlılar ile dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın barış girişimleri ve düşüncelerinden oluşan çok sayıda bröşür ve el bildirileri dağıttı.

MANNHEIM

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosu’nun yıl dönümü vesilesiyle Almanya’nın Mannheim kentinde yürütülen üç günlük bilgilendirme standı, bugün Paradeplatz'da kuruldu.

Halkın standa ilgisi şiddetli yağmura rağmen yoğun oldu.

İmralı tecrit ve soykırım sistemine dikkat çeken büyük pankartlar asıldığı stant alanında, Abdullah Öcalan'ın yaşamını anlatan broşürler dağıtıldı.

Alanda ayrıca 16 Kasım'da Köln'de gerçekleşecek büyük halk buluşmasına da çağrıda bulunuldu.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde 9 Ekim Komplosu’nun yıl dönümü vesilesiyle Kürdistanlıların kurduğu standa Alman polisi müdahale ederek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını kaldırdı. 

Eylem boyunca bildiriler dağıtan Kürdistanlılar, Uluslararası Komplo’yu ve İmralı soykırım sistemini teşhir etti.

Eylem, polisin provokasyonuna rağmen sloganlarla sonlandırıldı.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde Duisburg DKTM ve Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi’nin çağrısıyla 9 Ekim Uluslararası Komplosu’nu kınamak amacıyla bir miting gerçekleştirildi.

Saat 17.00’da Duisburg Şehir merkezi Forum önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Mitingde yapılan konuşmalarda 9 Ekim Komplosu’nun boşa çıkarılması için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İmralı’da insan üstü bir direniş gösterdiği ve 26 yıllık esaret döneminde ortaya koyduğu projelerle Kürt ve Ortadoğu halklarına büyük umut olduğu dile getirildi. Devamla, “Komplo amacına ulaşmadı Rojava bunun kanıtıdır. Önder Apo’nun özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür. Önder Apo özgür olana kadar mücadelemize kesintisiz olarak devam edeceğiz” denildi.

Eylem boyunca Kürdistanlılar, "Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana PKK” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları attı.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de, TekoJIN (Tevgera Jinên Ciwanên Têkoşer) öncülüğünde, 9 Ekim 1998 Komplosu’na karşı bir eylem düzenlendi.

Kürdistanlı yurtsever halk ve gençlerin katılımıyla gerçekleşen miting, saygı duruşuyla başladı. Eylemde, Kürt Halk Önderi’nin fotoğrafı bir puzzle ile oluşturuldu. Ardından, TekoJIN üyeleri tarafından 9 Ekim Komplosu'na dair bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Önder Apo şahsında yapılan bu komploya karşı Kürt genç kadınları olarak Reber Apo’nun fiziksel özgürlüğüne ulaşana kadar durmaksızın eylem yapacakları ve Avrupa sokaklarında özel savaş ile asimilasyona karşı mücadelelerini sürdürecekleri belirtildi. Ayrıca TekoJIN, eylemlerini daha bilinçli, daha sık, daha büyük, daha renkli ve daha yaratıcı hale getireceklerini ifade etti.

Eylem, enternasyonalist genç kadınların hazırladığı bir dans gösterisi ile sona erdi.

HEILBRONN

9 Ekim Uluslararası Komplosu Almanya’nın Heilbronn kentinde bir eylem ile protesto edildi.

Kiliansplatz'ta gençler, Abdullah Öcalan’ın sözlerinden Almanca hazırladıkları onlarca dövizi sergilerken, konuşmalarla da 26 yıllık İmralı işkence ve soykırım sistemini teşhir etti.

Yoğun ilginin olduğu eylemde yüzlerce broşür dağıtıldı.

HAMBURG

Almanya'nın Hamburg şehrinde, Tevgera Ciwanen Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde Uluslararası Komplo’ya karşı miting düzenlendi. Gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen miting, Kürdistan Devrim Şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı, ardından yürüyüşe geçildi.

9 Ekim Uluslararası Komplo’ya yönelik bir açıklama yapan TCŞ adına Ramazan Karahan, şu ifadelere yer verdi: "Bugün Önder APO’ya ve ezilen tüm halkların özgürlük umuduna uygulanan komplonun üzerinden tam 25 yıl geçti. 9 Ekim'den 15 Şubat'a kadar uluslararası emperyalist güçlerin Önder APO’ya kurduğu kumpas, Ortadoğu halklarına karanlığı dayatmıştır. Buna karşılık, özgürlük mücadelesi bu karanlığı kararlı duruşuyla delip geçmiştir."

Karahan, "Bugün, Önder APO’nun uluslararası komplonun yıl dönümünde özgürlük isteyen Kürt gençleri olarak burada toplandık. 9 Ekim, yalnızca bir şahsın değil, tüm Kürt halkının iradesinin yok sayıldığı bir gündür. Bu tarih, halkların özgürlük mücadelesine karşı yürütülen sistematik bir saldırının başlangıcını işaret etmektedir" ifadelerini kullandı.

Abdullah Öcalan’a yönelik komplonun günümüzde devam eden tecrit uygulamalarıyla sürdüğüne dikkat çeken Karahan, "Tecrit, sadece bir liderin değil, barış ve adalet arayan tüm gençlerin ve halkların seslerinin susturulması anlamına gelmektedir. Biz, yurtsever gençlik hareketi olarak burada, Önder APO’nun özgürlüğü için sesimizi yükseltmekte ve bu tecridin sona ermesi için mücadele etmeye kararlıyız. Tecrit, sadece bir insanın hapsi değil, tüm bir halkın iradesinin göz ardı edilmesidir. Özgürlük ve adalet arayışımızda Önder APO’nun fikirlerini yaşatmayı sürdüreceğiz" mesajını verdi.

Eylem sırasında gençler, sık sık “Bijî Serok APO” ve “Bê serok Jiyan Nabe” sloganları attı.

BREMEN

9 Ekim Uluslararası Komplosu, Almanya’nın Bremen kentinde protesto edildi.

Bremen Demokratik Kürt Toplum Meclisi tarafından organize edilen eylem Hauptbahnhof’ta yapıldı. Meclis üyelerinin “Jı Rêber Apo re Azadî, ji Pirsgirêka Kurd re Çareserî” pankartının taşıdığı eylemde konuşan Meclis Eşbaşkanı İshak Yılmaz, Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için mücadele etmeye çağırdı. 26 yıllık İmralı işkence ve soykırım sistemini teşhir eden İshak Yılmaz, “Artık zamanı geldi. Rêber Apo özgür olmalı, Kürdistan statüye kavuşmalıdır “ dedi.

Eylem “Freiheit für Öcalan Frieden in Kurdistan” ve “Jin Jiyan Azadi” sloganları ile son buldu.

STOCKHOLM

İsveç’in başkenti Stockholm’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim 1998’de gerçekleştirilen Uluslararası Komplo protesto edildi.

Sergels Tor meydanında yapılan eylemde İsveç Kadın Hareketi adına Ayşe Didar konuşma yaptı. Ayşe Didar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yapılan komplonun amacına ulaşamadığına işaret ederek, “Komplonun kimin elleriyle yapıldığını çok iyi biliyoruz ve tarihimiz boyunca asla unutmayacağız, unutturmayacağız” diye konuştu. Kürt halkının komplolar karşısında asla yılmayacağını vurgulayan Ayşe Didar, “Önderliksiz bir özgürlüğü de kabul etmeyeceğiz. Kadınların “Jin, Jiyan, Azadî” şiarıyla geliştirdiği özgürlük mücadelesi, başkaldırı ve direnişi ile tecridi parçalayacağız, Önderliğimizi özgürleştireceğiz” dedi.

Eylemde, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe” “Jin Jiyan Azadî” sloganları atıldı.

Küresel Abdullah Öcalan Günleri kapsamında Kürt gençleri de, 50 kenti hedef alan çalışmalarını Stockholm'dan başlattı. Kürt gençleri, enternasyonalistlerle birlikte şehirde kitlelerin geçtiği güzergah, sokak ve kaldırımları “Öcalan’a özgürlük” posterleri, afiş, pankart ve dövizlerle süsledi.

Gençler, 12 Ekim'e kadar İsveç’in 50 kentinde bu kapsamda çalışmalarını sürdürmeyi hedefliyor.

LİMASOL

Kıbrıs’ın Limasol kentinde Kürt halkı ile dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen 9 Ekim uluslararası komployu protesto etti.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş öncesi kentin en işlek caddesinde stant kurularak yüzlerce bildiri dağıtıldı.

Ardından Teofilos Kürt Kültür merkezinin önünde bir araya gelen eylemciler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü isteyen afiş ve pankartlarla yürüyüş düzenledi. Sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe” ve “Bimre Xiyanet” sloganları attı.

Limasol Belediyesi’nin önünde yürüyüş mitinge dönüştürüldü. Eylem, Siyasetçi Lezgin Serhat’ın yaptığı konuşmanın ardından Kürt Halk Meclisi üyesi tarafından okunan İngilizce bildiri ve sloganlarla son buldu.

DARMSTADT

Almanya'nın Darmstadt şehrinde, Luisenplatz’da 9 Ekim Uluslararası Komplo’yu kınamak amacıyla stant açıldı. Kadın Meclisi ve Bölge Halk Meclisi tarafından organize edilen stantta, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yaşamı hakkında hazırlanan broşürler dağıtıldı. Büyük bir posterin de sergilendiği stantta, 12 Ekim 2024’te Frankfurt’ta gerçekleştirilecek yürüyüş ile 16 Kasım’da Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, Lüksemburg ve İsviçre’nin katılımıyla yapılacak tarihi Köln yürüyüşüne de çağrıda bulunuldu.

LUZERN

İsviçre’nin Luzern kentinde Tirêjên Rojê kampanyası kapsamında Arin Mirkan Kadın Meclisi öncülüğünde 9 Ekim komplosunun tarihi süreçlerinin ele alındığı “Ateşten Tarih" belgeseli izlendi.

Belgesel gösterimi öncesi Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Barış Annesi Fatma Tören bir konuşma yaptı. Fatma Tören, "9 Ekim Uluslararası Komplo, Önderliğimiz şahsında  tüm yurtsever Kürt halkına karşı yapılmıştır. Bunu lanetliyoruz. Tüm komplocu devletler bilsin ki Kürtler asla düşmez ve mücadelesi daha çok büyüyecektir. Direneceğiz ve başaracağız" dedi.

AARAU

İsviçre’nin Aarau kentinde Rojbîn Kadın Meclisi tarafından “Ateşten Tarih” belgeseli izletildi. İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanı Dilan Çetinkaya da, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesinin 1 yılını ve Uluslararası Komplo’yu değerlendirdi.

ST. GALLEN

İsviçre’nin St. Gallen kentinde de “Ateşten Tarih' belgeseli Tîrêjên Rojê kampanyası kapsamında izletildi. Etkinlik, Helbest Koçerîn Kadın Komünü öncülüğünde Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde gerçekleştirildi.

CENEVRE

İsviçre’nin Cenevre kentinde1-10 Ekim Eylem Günleri kapsamında düzenlenen okuma etkinliği bugün de sürdürüldü. Fahrenheit Kitabevi'nde düzenlenen etkinlikte Abdullah Öcalan'ın demokratik yaşam modelini kaleme aldığı kitaplardan pasajlar okundu. Kitap okuma etkinliği ardından 9 Ekim komplosu ve Abdullah Öcalan'ın özgürlük paradigması üzerinden çeşitli tartışmalar yürütüldü.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag'da Fey-Kurd ve Kurdistan Dayanışma Platformu tarafından seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak Profesör Jesper Brandt katıldı.

Demokratik Konfederalizm üzerine bilgiler veren Brandt, Abdullah Öcalan'ın düşüncelerinin Kuzey ve Doğu Suriye'de pratikleştiğini belirterek, anayasa niteliğindeki toplumsal sözleşmeden örnekler verdi.

Halk Evi’nde düzenlenen toplantıya gençlerin ve değişik halklardan kişilerin katılımı ilgi çekti.

LINZ

Avusturya’nın başkenti Viyana'da ve Linz kentinde DEM Milletvekili Kamuran Tanhan ve Asrın Hukuk Bürosu Avukatlarından Cengiz Yürekli'nin katılımıyla halk toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda İmralı tecrit, işkence ve soykırım sisteminin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına uygulandığı belirtilerek, Türkiye'de hukukun tükendiği, İmralı'da ise hiçbir hukukun geçerli olmadığı, Abdullah Öcalan’a uygulanan hukuksuzlukların Türkiye ve Kürdistan’daki tüm hapishanelere yayılmış durumda olduğu belirtildi.

Tecridin Kürt halkı ve Kürtlerin dostlarının direnişi ve mücadelesiyle kırılabileceğine ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanabileceğine işaret eden konuşmacılar, komplonun boşa çıkarılmasının önemli bir ayağının da Avrupa'da yaşayan Kürtlerin mücadelesi ve direnişi olduğunu kaydetti.

VİYANA

Milletvekili Kamuran Tanhan ile Avukat Cengiz Yürekli, başkent Viyana‘nın en ünlü tiyatro salonunda da Kürt halkının dostlarına yönelik panel düzenledi. “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” kapsamında yürütülen paneldeki konuşmalar, Almanca çeviri ile aktarıldı.
Panelin sonunda 12 Ekim’de Viyana’da düzenlenecek merkezi yürüyüş için çağrılar da yapıldı.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde akşam saatlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmasına ilişkin seminer düzenlendi. 40 civarında kişinin katıldığı seminere konuşmacı olarak Gazeteci Frederike Geerdink, Danışman Walter Wittkamp ve Avrupa Kürt Kadın Hareketi Üyesi Songül Ömürcan katıldı.

CHUR

9 Ekim 1998'de gerçekleştirilen Uluslararası Komplo, İsviçre’nin Chur kentinde ptotesto edildi.

Chur Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (CDK-Chur) çağrısıyla Bahnhofplatz'ta bir araya gelen Kürdistanlılar, 9 Ekim Komplosuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

CDK-Chur Eşbaşkanı Kureyş Doymaz, "Önderliğimiz üzerinde 26 yıldır devam eden tecrit ve işkence sistemini kınıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar asla bizi yıldıramazlar. Önderliğimizin özgürlüğü için dostlarımızın başlattığı hamleyi başarıya ulaştırarak Önderliğimizi özgürlüğüne kavuşturacağız" dedi.  

Doymaz sözlerini 12 Ekim Basel ve 16 Kasım Köln'de düzenlenecek yürüyüşlere katılım çağrısıyla sonlandırdı.

Siyasetçi Ayşe Acar Başaran da Abdullah Öcalan ve arkadaşları üzerindeki tecridi kınadı. Abdullah Öcalan'a yönelik 26 yıllık tecrit sistemini değerlendiren Ayşe Acar Başaran, "Önder Apo sadece Kürtler için değil Ortadoğu ve dünya halklarının barış ve demokrasi taleplerinin çözüm anahtarıdır. Gelin hep birlikte tecride karşı sesimizi yükseltelim. Ve özgürlük hamlesini başarıya ulaştıralım" diye konuştu.

Açıklama ardından çocuklar ve kadınlar tarafından üzerinde Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün talep edildiği ve Kürt Halk Önderi'nin sözlerinin yazılı olduğu balonlar uçuruldu. 

Daha sonra CDK lokaline geçen kitle, "Ateşten Tarih" belgeselini izledi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde, TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) üyesi gençler, 9 Ekim Komplosu’na karşı ‘Önder Apo’ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm’ hamlesi kapsamında meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.  

Bel De Mai Teras önünde bir araya gelen gençler, sloganlar eşliğinde yürüyüşe başladı. Meşale yakarak ve renkli dumanlar çıkaran gençler, sık sık “Bijî Serok APO”, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Ciwan Fedaiyên Rêber APO Ne” sloganlarıyla Marsilya sokaklarında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü haykırdı.

Yürüyüş sonrası TCŞ üyesi Çekdar Nisebîn şu konuşmayı yaptı: “Bugün 9 Ekim’de başlatılan Uluslararası Komplo’nun yıl dönümüdür. Komplo NATO, AB ve TC devletinin eliyle Önder APO şahsında tüm Kürt halkına ve Kürdistan’a yönelik gerçekleştirildi. Komplocu güçlere karşı Önderlik 26 yıldır İmralı’da eşi ve benzeri görülmemiş bir direniş gösteriyor. Son 44 aydır hiçbir haber alamadığımız Önder APO’nun fiziki özgürlüğü için bugüne kadar birçok eylem yapıldı. Gençler olarak bu eylemlerimizi aralıksız bir şekilde devam etmemiz gerekmektedir. Bir kez daha buradan şunu belirtiyoruz ki Önder APO fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar her yerde eylemsellik içerisinde olacağız.” 

Gençler eylemi, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Bijî Serok APO” ve “Ciwan Fedaiyên Rêber APO Ne” sloganlarıyla sonlandırdı.