GÜNDEM 10 EKİM 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosu’nun yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilecek eylemler takip edilecek.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komployla Kürt Soykırımı’nın önündeki engellerin kaldırılmak istendiğini belirten PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, buna karşı mücadelenin yükseltilmesi çağrısında bulundu.

- ELDH Eş Genel Sekreteri Thomas Schmidt, Türk hükümetinin İmralı’da uyguladığı özel ve ayrımcı tecritle hem uluslararası kuralları hem de kendi yasalarını ihlal ettiğini söyledi.

- 9 Ekim Komplosu’na ilişkin konuşan HPG gerillaları, komplonun gençlerin geleceğine yönelik kirli bir plan olduğunu fakat Kürt Halk Önderi Öcalan’ın direnişiyle bu planları boşa çıkarttığını belirtti.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, ağır tecrit ve işkence koşullarına rağmen, geliştirdiği fikirlerle komploya karşı düşünsel bir direniş başlatarak, küresel düzeyde barış ve demokrasi mücadelesinin simgesi haline geldi.

- 9 Ekim Uluslararası Komplosu’nun bir ayağını oluşturan İmralı tecridinin kuyu tipi hapishanelerle yaygınlaştığını vurgulayan İHD Eş Genel Başkanı Hüseyin Küçükbalaban, “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit insan haklarına vurulmuş bir darbedir” dedi.

- “Abdullah Öcalan'ın yasal temsiline erişiminin ve ailesiyle görüşmesinin sağlanamaması, uluslararası izleme mekanizmalarının güvenilirliğini daha da zayıflatmaktadır.”