AKP propagandasında yarışıyorlar

Van’da kayyumlar, ilçe milli eğitim müdürlüklerine yazı yazarak öğretmenlerin mahallelerde PKK ve HDP aleyhine propaganda yapmalarını istedi. Van İl Müftülüğü de AKP’nin seçim çalışmalarıyla eşlik ediyor.

Van’da AKP’nin yanı sıra Van Valiliği, Emniyet ve kaymakamlar ile diğer devlet kurumları, mahalle ve köylerde AKP’nin propagandasını yaparak, HDP’yi karalıyor. 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu M. Emin Bilmez, AKP’nin tüm etkinliklerine katılıyor, AKP Van İl Eşbaşkanı gibi çalışıyor. Emniyet Müdürü de işi, esnaf ziyaretlerine kadar vardırdı. 

Kaymakam kayyumlar da geri kalmıyor. İlçe milli eğitim müdürlüklerine yazı yazarak öğrenci evlerinin ziyaret edilmesini ve devlet-millet kaynaşmasının sağlanmasını istedi. 

"Aile ziyareti" konulu resmi yazılarda şu ifadelere yer verildi: “Terör örgütüne müzahir olduğu belirlenen kişilerin var olduğu mahalleler olmak üzere, okul müdürü ve müdür yardımcılarının yapılan aile ziyaretlerinde mümkün olduğunca öğretmenlere eşlik etmeleri, yapılacak bu ziyaretler sırasında ailelerin bazı hediyeler alınması ve bu çalışmaların sonuçlarının raporlar halinde hazırlanarak Kaymakamlık makamına sunum yapılması hususunda…”

Van İl Müftülüğü de son dönemde iyice atağa geçti. AKP İl yönetiminin bile gitmediği köylere giden Van İl Müftülüğü, camileri de AKP propaganda üsleri haline getirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen “Gençliğe değer” projesi kapsamında Van’ın Gürpınar ilçesinde “Cami-Gençlik” buluşmaları düzenlendi. Söz konusu buluşmalarda gençliğe iş ve gelecek vaat eden Müftülük yetkilileri, “Başınız sıkışırsa kapımız her zaman açık, buyurun gelin, çayımızı için” denildi.