Amed'de Adalet Nöbeti 233. gününde

Amed'de 233 gündür Adalet Nöbeti’ni sürdüren tutsak yakınları, tüm aileleri birlikte mücadele etmeye çağırdı.

Amed'de 233 gündür hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü için Adalet Nöbeti’nde olan aileler, Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde bir araya geldi. Ailelerin eylemine, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri destek verdi.

Tutsak yakını Herdem Mervanî, sorunlar çözülene kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

 Mervanî, “ATK siyasi tutukluların tedavi haklarını, yaşam haklarını ve hukuki haklarını ayaklar altına almış. ATK’ ye artık yeter diyoruz. Birçok kesim sesimizi duydu ancak ATK sesimizi duymadı” dedi.

 Tutsak yakını Nazime Boltan ise "Talebimiz, hasta tutukluların serbest bırakılması, tutukluların infazının yakılmamasıdır" dedi. Boltan, çocukları cezaevlerinde olan diğer tüm annelere de seslenerek, "Gelsinler, bizimle birlikte tutuklu çocuklarının haklarını arasınlar" diye belirtti.