Amed'de Adalet Nöbeti: Tutsaklara özgürlük!

Amed'de tutsak ailelerinin Adalet Nöbeti 234’üncü gününde. Aileler, tutsakların özgürlüğünü haykırdı, "Öfkeliyiz" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü için ailelerin Amed'de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi, 234’üncü gününde devam etti. Adliye önünde bir araya gelen tutsak yakınlarının eylemine, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Amed Barosu, 78'liler Girişimi Diyarbakır Şubesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) üye ve yöneticileri destek verdi.
 
‘TUTSAK YAKINLARI OLARAK ÖFKELİYİZ'
 
Tutsak yakını Herdem Merwanî, "Defalarca bu sorunumuz dile getirdik. Ancak şuana kadar siyasetçilerden beklediğimiz desteği alamadık.  Artık Meclis tatile giriyor. Biz tutuklu aileleri olarak hala taleplerimiz için sokaklardayız. Bu sorunumuz toplumsal bir sorundur. Meclisin bu sorunu çözmeden tatile girmesi vicdani değildir.  Yarın bayram arifesidir. Ancak bizim için bu bayram bir şey ifade etmiyor. Çünkü siyasetçilerimiz tatilde ve piknikte iken biz hâlâ taleplerimiz için sokaktayız. Hasta tutuklular ölümle yüz yüze bırakıldı. Tutuklu yakınlarını da sokakta polisle yüz yüze bırakıldı. Bu nedenle tutuklu yakınları olarak çok öfkeliyiz” dedi.
 
Tutsak yakını Reşahat Ada da şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı zulüm gözlüğünü takarak sürdürdüğümüz nöbeti görmemezlikten geliyor. Çocuklarımıza bir çözüm bulunmadan biz eylem yapmaya devam edeceğiz. Sonuna kadar çocuklarımızın arkasındayız. Tüm zindandaki tutukluların bayramını kutluyoruz.”
 
'BİZ TATİLDE DEĞİLİZ!'

 
Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tahliyesine sayılı gün kalan ve infazı yakılan tutsak Aziz Tufan’ın annesi Aysel Tufan ise “Bayramın ikinci gününde oğlumun tahliyesin beklerken, oğlumun infazını yakarak tahliyesini engellediler. Oğlum böbrek hastasıdır. Onun gibi binlerce hasta tutuklu var. Tutuklular üzerinde olan bu baskılar nedeniyle; maalesef bayramda kutlayamıyoruz. Dünya bilsin ki; onlar tatilde bizler ise bayramda bile adalet için adliyenin önündeyiz” diye konuştu.