Amed'deki HDP ve DBP binalarında aramalar sona erdi

Amed ve tüm ilçelerinde HDP ve DBP'nin binalarına düzenlenen polis baskını sonrası saatlerce süren aramalar sona erdi. Aramalarda parti raporları, evrak ve kitapları el konuldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed il ve ilçe binalarına dün gece saatlerinde eşzamanlı gerçekleştirilen polis baskını ardından yapılan aramalar sona erdi.  Saatler süren aramanın ardından parti binalarında, içinde Sûr'da aylarca yaşanan savaş sürecinin konu alındığı rapor da dahil birçok rapora el konulduğu belirtilrdi. 

Amed'in Lice ilçesi HDP ve DBP ilçe binalarına yapılan baskında, ortak kullanılan binaya polis kapıyı kırarak içeri girdi. Sabah saatlerine kadar süren aramada bina içerisinde bulunan evrak ve kitaplara el konuldu. 

DBP ve HDP Ergani ilçe binalarına da aynı saatlerde baskıngerçekleştirildi. Kimsenin olmadığı parti binasına baskın düzenleyen polisler kapıyı kırarak içeri girerek arama yaptı. Aramadan sonra kapı kilidini değiştiren polislerin tutanak için birinin emniyete gelmesi konusunda partililere bilgi gönderdiği öğrenildi. 

HDP ve DBP Silvan ilçe örgütlerine de yapılan baskında parti binaları aramadan geçirilirken, arama sonucunda parti binalarında bulunan kimi posterlere ve bilgisayarlara el konulduğu ifade edildi.

Amed'in tüm ilçelerinde HDP ve DBP binalarına yapılan baskınlarda aynı anda kimi parti üyelerinin evlerine de baskın olduğu ve gözaltıların yaşandığı öğrenildi. Gözaltına alınan partililerin isimleri belirlenilemedi.