Amed’deki sessiz oturma eylemi 2’nci gününde

Kürt siyasetçilere yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarını protesto etmek ve gözaltına alınanların serbest bırakılması için DBP Amed İl Örgütü’nün başlattığı sessiz oturma eylemi 2’inci gününde devam ediyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Örgütü'nün, Kürdistan'da başlatılan siyasi soykırım operasyonları protesto etmek için başlattığı sessiz oturma eylemi 2'inci gününde devam etti. Oturma eylemi öncesinde DBP Amed il binası etrafını polis zırhlı araçlarla kuşattı.

Oturma eylemi başlamadan önce eylemi düzenleyen partililerle görüşen polis, eylemin "yasa dışı" olduğunu ve sosyal medyadan katılım çağrısı yapıldığı gerekçesiyle izin verilmeyeceğini belirtti. Polisin eylemi engelleme girişimine tepki gösteren HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca, eylemlerini gerçekleştireceklerini vurguladı. Yapılan görüşmelerin ardından kitle oturma eylemine geçti. 
Sessiz oturma eylemine DBP, HDP yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, HDP Amed milletvekilleri Ziya Pir ve Feleknas Uca katıldı. Sessiz oturma eylemine katılan çok sayıda yurttaşlar bir saat boyunca sessiz durarak, gözaltı ve baskıları protesto etti. 

Oturma eyleminin ardından kısa bir konuşma yapan HDP Amed Milletvekili Ziya Pir, Amed il ve ilçelerinde siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınan 59 siyasetçi serbest bırakılana dek eylemlerine her gün aynı saatte devam edeceklerini vurguladı. Pir, eylemin daha da büyüyüp, güçlenmesi için Amed halkına yarın saat 17.00'de gerçekleştirecekleri sessiz oturma eylemine katılım çağrısında bulundu. 

Sessiz oturma eylemi alkış ve zılgıtlarla sona erdi.