YENİLENDİ

Amed'te 55 siyasetçi gözaltına alındı

Amed'de Türk polisinin sabah saatlerinde gerçekleştirdiği baskınlarda HDP ve DBP il eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 55 siyasetçi gözaltına alındı.

Amed merkez ve ilçelerinde sabah erken saatlerde çok sayıda eve eş zamanlı polis baskını düzenlendi. Evlerin arandığı operasyonda aralarında DBP Amed İl Eşbaşkanı Hafize İpek, HDP Amed il eşbaşkanları Cebbar Leygara ve Gülşen Özer, HDP Peyas (Kayapınar) İlçe Eşbaşkanı Abbas Ercan, DBP ve HDP yöneticilerinin bulunduğu yaklaşık 55 kişi gözaltına alındı. 

Operasyon kapsamında gözaltına alındıkları öğrenilen siyasetçiler şunlar:  DBP İl Eşbaşkanı Hafize İpek, HDP il eşbaşkanları Cebbar Leygara ve Gülşen Özer, HDP Peyas (Kayapınar) İlçe Eşbaşkanı Abbas Ercan, DBP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Şaban Turhan, HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Belgin Laçin Diken, HDP Rezan (Bağlar) İlçe Eşbaşkanı Hatice Makas, DBP Licê İlçe Eşbaşkanı Murat Atagün, DBP Çermûg (Çermik) İlçe Eşbaşkanı Emine Aydın, DBP Çermûg eski ilçe eşbaşkanı Hayati Deniz, HDP Çermûg İlçe Eşbaşkanı Ahmet Karataç, DBP Çermûg eski İlçe Eşbaşkanı Nevzat Güler, DBP Çinar ilçe eşbaşkanları Ayşe Kızılkan ile Mahmut Ulus, HDP Çinar İlçe Eşbaşkanı Sedat Demirtaş, HDP Hezro (Hazro) ilçe eşbaşkanları Fesih Balbey ve Meryem Aslan, HDP Erxanî (Ergani) eski İlçe Eşbaşkanı Ahmet Kınık, DBP Bismil İlçe Eşbaşkanı Gurbet Yalçınkaya, HDP Bismil İlçe Eşbaşkanı Habip Akıncı, HDP Farqîn (Silvan) İlçe Eşbaşkanı Hülya Biçen, HDP Şengûş (Çüngüş) İlçe Eşbaşkanı Birgül Eser, DBP Pasur (Kulp) İlçe Eşbaşkanı Berna Çelik ve HDP Pasur İlçe Eşbaşkanı Abidin Karaman.

Evlerine baskın yapılarak gözaltına alınan bu siyasilerin yanı sıra özellikle Dicle ilçesinde sabah saat 04.00 sıralarında birçok eve baskın yapıldı. Baskınlarda gözaltına alındıkları öğrenilenlerden kişilerden bazılarının isimleri şöyle: Hasan Öğüt, Celal Birtane, Kadriye Karatay, Zülfü Alınteri, Muharrem Çelebi, Aziz Akdağ, Gökhan Öğüt, Mustafa Dayan, Emirhan Aksal, Gani Karaş. 

Bu isimlerin dışında HDP Licê İlçe Yöneticisi Osman Ağın ile İbrahim Işık, Farqîn Belediyesi'nde işten çıkarılan Serdar Baysal ile Farqîn'a (Silvan) bağlı Malabadî köyünde ikamet edeb Abdullah Güler ve Taner Memiş adlı yurttaşlar da gözaltına alındı. 

Halen devam eden operasyon doğrultusunda gözaltı sayının artabileceği belirtiliyor.