Batman'da protesto: Kaybedeceksiniz!

Batman’da siyasi soykırım operasyonları protesto edildi. Eylemde, Kürtlerin rehin alındığı ancak kaybedenin AKP-MHP olacağı vurgulandı.

Batman’da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) delegeleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin aralarında bulunduğu 30 kişinin gözaltına alınması protesto edildi. HDP İl Örgütü binası önünde yapılan eyleme, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz ve parti yöneticileri katıldı.

'YASAK' AŞILDI

Açıklama öncesinde parti binası çevresi polislerce abluka altına alındı. Valilik kararı doğrultusunda dışarıda açıklamaya 'izin verilmeyeceğinin' söylenmesi üzerine Öztürk ve Tiryaki, polislerle tartıştı. Tepkiler üzerine polisler geri adım atmak zorunda kaldı.

‘REHİN OPERASYONU!'

Tiryaki, "Biz öteden beri yargının siyasallaştığını söyledik. Şimdi ise Türkiye'de siyaset yargı organları ile yapılıyor. Tahammül edemediği herkese karşı iktidar ‘hukuk’ adı altında operasyon düzenliyor. Gözaltına alınan 30 kişiyi Batman halkının tamamı bilir ve tanır. Dolayısıyla biz bunu hukuk sınırları içinde yapılmış bir operasyon olarak görmüyoruz. Bu rehin alma operasyondur" dedi.

16 BİN 300 GÖZALTI

Partilerine dönük operasyonlarla 2015 yılından bu yana 16 bin 300 arkadaşlarının gözaltına alındığını, bunlardan 3 bin 500’ünün tutuklandığı söyleyen Tiryaki, “Bunlara rağmen partimiz dimdik ayaktadır ve onlara İstanbul'da, Ankara'da ve daha birçok yerde kaybettirmiştir. Kazanan halkımız olacaktır" dedi.

'İKTİDARIN SÖZÜ KALMADI, KÜRT DÜŞMANLIĞI SÜRÜYOR'

DTK Eşbaşkanı Öztürk ise demokrasi ve özgürlük isteyenlerin gözaltına alınarak tutuklandığını, bugün yapılan operasyonların nedenin de bu olduğunu söyledi.
Öztürk, "Bugün AKP ve MHP'nin Kürt halkına ve Türkiye halklarına karşı söyleyecek bir sözü kalmamıştır. Yaptıkları tek şey, Kürt düşmanlığıdır. Onlar tarihlerine baksın, biz de bakalım. Onların tarihi Kürt kanı ve tutuklamaların ötesine gitmiyor" diye konuştu.

'TECRİDE KARŞI HER YERDE MÜCADELE EDELİM'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çeken Öztürk, "Tecridin yeniden ağırlaştırılmasına karşı Rojava, Rojhilat ve Başur'da mücadele etmeliyiz. Biz bu yapılanlara karşı susmayacağız. Kimse bizi tutuklama ve gözaltılarla korkutamaz. Bunlar bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Faşizme karşı tek şey var elimizde; onlara karşı mücadele etmektir. Onlar onursuzca hareket ediyor. Biz ise onur içinde bir barış istiyoruz. Zafer yakındır, halkımız bunu böyle bilsin" diye konuştu.