Bêzar Dağı’nda katledilen gençler anıldı

Bêzar Dağı'nda 28 yıl önce Türk ordusunun bombardımanıyla katledilen 28 genç mezarları başında anıldı.

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi Bêzar Dağı'nda 17 Mayıs 1994 tarihinde Türk ordusu tarafından havadan yapılan bombardımanda katledilen 28 genç mezarları başında anıldı. Anma Adıyaman Kayapınar Mezarlığı’nda bulunan 28 gencin ismi ve “Biz yaşamı uğruna ölecek kadar seviyoruz” yazılı temsili mezarın başında yapıldı. Anmaya şehit düşeh gençlerin ailelerinin yanı sıra, Medeniyetlerin Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA DER) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adıyaman il ve ilçe örgütleri temsilcileri katıldı.
 
Anmaya katılanlar, katledilenleri unutmayacaklarını belirterek, "Anılarına bağlı kalacağız" mesajını verdi. Anma etkinliği mezarlara bırakılan karanfillerle son bulurken, gençlerin ailelerine de bayram ziyareti yapıldı.

CENAZELERE İŞKENCE

Gençlerin cenazeleri, Türk askeri tarafından ayak bileklerinden katır ve atlara bağlanmış, dağdan sürüklenerek indirilmişti. Karakol bahçesinde bekletilen cenazelerden 11'i aileleri tarafından teşhis edilerek alınmış, kalan 17 cenaze ise askerler tarafından Adıyaman merkezde bulunan Karapınar Mezarlığı’nda açılan çukura atılmıştı.