Binler Hesekê şehitlerini uğurladı

Cizîr Kantonu'ndan binlerce kişi, Hesekê'deki katliamda yaşamını yitiren 21 kişiyi son yolculuğuna uğurladı.

Binlerce kişi, Hesekê'deki katliamda yaşamını yitiren 21 kişinin cenazesini almak için Hesekê Şehit Aileleri Meclisi önünde toplandı. Cenazeleri alan kalabalık kitle, uzun bir araç konvoyuyla ”Şehîd namirin” sloganları eşliğinde Hesekê’deki Şercî köyü mezarlığına doğru yol aldı.

Hesekê’nin 15 kilometre kuzeyinde yer alan Şercî köyüne ulaşıldığında, cenazeler tören alanına getirildi ve bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Hesekê Şehit Aileleri Meclisi adına konuşma yapan Aldar Fatimê, bölge halkının her daim iradesine sahip çıktığını ve düşmanın iradesini kırmaya izin vermediğini söyledi. Aldar Fatimê, çetelerin savaş cephesinde YPG-YPJ ve QSD güçlerine karşı gücü yetmediği için sivilleri hedef aldığını kaydetti.

'İNTİKAM ALINACAK!'

Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yûsif ise saldırının amacının demokratik federasyon çalışmalarına darbe vurmak olduğuna işaret ederken, “Halkımız iradesiyle bütün planları boşa çıkartacak ve iradesine sahip çıkacaktır” dedi.

Cizre Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Ebdulkerîm Saroxan ise, federasyon ilanıyla mutluluk yaşadığını ifade eden halkın iradesini kırmak için sivillere yönelik saldırıların gerçekleştiğini belirtti.

YPG-YPJ Komutanlığı adına konuşma yapan Nûjîn Dêrik, güçlerinin, Hesekê katliamı şehitleri ve bütün Rojava-Kuzey Suriye şehitlerinin intikamını alacağını söyledi.

Cizîr Kantonu Müslüman Din Alimleri adına konuşma yapan Mele Mihemed Xerzî ise saldırganların İslam değerlerine karşı hareket ettiğini dile getirdi.

Katliamda 20 kişinin yaşamını yitirdiği Fatimê Ailesi adına konuşan Ismet Fatimê, yaşamını yitirenlerin bütün Kürdistan halkının şehitleri olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından, katliamda yaşamını yitiren Asayiş Üyesi Egît Fatimê ve Salih Îbrahîm ile QSD Savaşçısı Mesûd Fatimê’ye ait şehadet belgeleri okundu ve aileye teslim edildi.

Törenin ardından yaşamını yitirenler toprağa verildi.

İSİMLER

Toprağa verilenlerin isimleri şöyle: QSD savaşçısı Mesûd Fatimê ve 3 çocuğu Nûrcan, Mihemed ve Aya; Asayiş üyesi Egît Fatimê ve Salih Îbrahîm ile Gulyar Fatimê, Necah Hesen, Rosîm Fatimê, Ferhad Fatimê, Esed Fatimê, Aryan Fatimê, Leyan Fatimê, Zana Fatimê, Sîpan Fatimê, Rojîn Fatimê, Mihemed Zinar Fatimê, Ehmed Fatimê, Roj Fatimê, Rêzan Fatimê ve Mustefa Fatimê.