Çarçela’daki gerillalar: Mücadeleyi özgürlükle taçlandıracağız

Çarçela’nın yüksek zirvelerinde tüm zorluklara aldırış etmeyen Kürdistan gerillaları, "Mücadeleyi özgürlükle taçlandıracağız" diyor.

Türk işgalci güçlerinin Kuzey Kürdistan ve Güney Kürdistan sınırında yürüttüğü saldırılar gerilla güçleri tarafından boşa çıkarılıyor. 2015 yılının sonbaharında yirmi bin özel eğitilmiş gücü ve tekniğiyle Çarçela'ya girmeye çalışan Türk güçlerinin saldırıları gerilla tarafından boşa çıkartılmıştı. Çarçela, Kürdistan coğrafyasının en sert arazilerindendir. Yılın büyük bir bölümü kış koşullarıyla geçer. Yaz mevsiminde bile sıcaklık 3-4 derecedir. Bu koşullarda 7/24 savaş yürüten gerillalar, Türk ordusuna ağır darbeler vuruyor. Çarçale’nın zirvelerindeki gerillalar, ANF’ye konuştu.

HALEPÇE’DEN GELEN ÇEKDAR

Gerillalardan Başurê Kürdistan’ın Halepçe şehrinden olan ve genç yaşına rağmen en ön mevzilerde yer alan Çekdar Gulan, tüm katliamların intikamını almak için gerilla olduğunu söylüyor: "Sonuna kadar savaşacağız. Düşman istediği kadar tekniğini ve gücünü kullansın ama kararlı duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Geçen sene bu mevzilerde kahramanca şehit düşen arkadaşlara layık olmak için onların mücadelesini başarıya ulaştıracağız. Her adımda binlerce arkadaşın anısı olan Kürdistan dağlarında tek bir düşman kalmayana kadar savaşacağız.”

‘BOTAN’A LAYIK OLMAK İÇİN’

Genç yaşında gerilla saflarında yerini alan, Silopili Zagros Cudi, Botan’ın direnişçi kişiliğine layık olabilmek için kanlarının son damlasına kadar savacağını belirtti: “Türk ordusu yaklaşık bir yıldır tüm tekniğiyle Çarçela alanını vurmaktadır. Fakat gerillanın direnişi karşısında bu saldırıları sonuçsuz kalmıştır. Düşman istediği kadar tekniğiyle bombardıman yapsın, bizler bir adım bile geri atmayacağız. Şehit düşen yoldaşlarımıza verdiğimiz başarı sözünü yerine getirmek için bütün benliğimizle savaşacağız."