'Çeteler ve işbirlikçileri yerin yedi kat altına gömüleceklerdir'

Hesekê’deki saldırıyı kınayan MLKP Rojava, "faşist AKP, DAİŞ çetelerinin halkımıza karşı işlediği suçların intikamı alınacaktır. İnsanlık düşmanı ideolojileriyle, çeteleriyle, devletleriyle birlikte yerin yedi kat altına gömüleceklerdir" dedi.

MLKP Rojava, Hesekê kentindeki saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Hesekê katliamını yapanların devrim düşmanı olduğu vurgulanan açıklamada, “Rojava devriminin düşmanları, alçaklıkta sınır tanımadıkları için halkımızın kültürüne, değerlerine,  yaşamına aynı katliamcı zihniyetle saldırmaktadır. Hesekê’de bir düğüne saldıracak ve her yaştan halkımızı katledecek kadar soysuzlaşmışlardır” denildi.

Saldırının Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi’ne yapılmış bir saldırı olduğu ifade edilen açıklamada şunlar belirtildi: "Demokratik federal sistemimiz, kapkara gericiliğin, faşizmin, despotizmin ve diktatörlüklerin hüküm sürdüğü bir coğrafyada onurlu, özgür bir yaşam, yeni bir toplum ve dünya kurulmasına öncülük etmektedir. Halkların, ezilenlerin, yoksulların insanca ve onurluca yaşayabilecekleri bir toplumsal yaşamın her geçen gün umutla yükselmesi, bölge gerici devletlerin hedefi haline getirmektedir onu.

Hesekê saldırısı, İslamcı faşist DAİŞ, El Nusra (Fetih el Şam) ve aynı ideolojiden beslenen çetelerin Rojava devrimi düşmanlığı temelinde gerçekleştirdikleri bir katliamdır. Rojava devriminin ve Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem’in bir numaralı düşmanı, sömürgeci soykırımcı faşist Türkiye devleti, onun hitler kılıklı şefi Erdoğan ve Nazi partisi AKP’dir.

İslamcı faşist AKP, DAİŞ çetelerinin halkımıza karşı işlediği suçların intikamı elbette ki alınacaktır. Rojava ve Kuzey Suriye’de yükselen halklarımızın, ezilenlerin, yoksulların onur ve özgürlük bayrağı İslamcı faşist çetelerin kâbusu olmuştur. Köhnemiş, kokuşmuş insanlık düşmanı ideolojileriyle, çeteleriyle, devletleriyle birlikte yerin yedi kat altına gömüleceklerdir. Saldırganlıkları, alçaklıkları, katliamcılıkları, korkuları bundandır.

Bu İslamcı faşist cephe, onların bütün iş birlikçileri ve suç ortakları ne yaparlarsa yapsınlar devrimimizin yükselişini, halklarımızın kardeşleşmesini ve birlikte yaşamalarını engellemeyecekler.