Çukurca sınırında şiddetli çatışmalar…

Türk ordusu 30 Ağustos günü Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalında on binlerce askerin katılımıyla bir operasyon başlattı. Türk hükümeti bu operasyonun tarihlerinin en kapsamlı operasyonu olduğunu belirtti.

Türk ordusunun on binlerce askerle başlattığı operasyona HPG ve YJA Star gerillaları ise tarihi bir direniş ile cevap oluyor. Türk ordusunun tarihinde başlattığı en kapsamlı operasyonda gerillalar ise en ağır darbeleri işgalci Türk ordusuna yaşatıyor. Gerillaların direnişi karşısında çaresiz kalan Türk ordusu, operasyonu durdurup kalekollarına geri döndü. Türk ordusu gerillanın o tarihten bu yana sürdürdüğü eylemleriyle psikolojik olarak bir bozgun da yaşıyor.

Her gün büyük ve kapsamlı eylemlere imza atan gerillalar bu bölgede Türk Jandarma Komutanlığına “Biz Çukurca’da ölüm kalım savaşı veriyoruz” deme aşamasına getirtti. Ancak savaşamayan Türk ordusu nasıl ölüm kalım savaşı veriyor o da sorgulanması gereken bir husus.

Çukurca sınırında bütün kalekollarında gerilla eylemleri karşısında çaresiz kalan Türk ordusu bu sefer 5 Ekim günü yine Ertuş alanında 30 Ağustos operasyonundan daha kapsamlı ve büyük bir güçle yeniden operasyona başladı. Bu sefer operasyon kapsamı 30.000 üzeri bir askeri güç ve Kayseri, Eskişehir gibi illerden de getirdikleri donanımlı teknikle gerilla alanlarına saldırı başlatıldı. Şimdiye kadar tüm coğrafyaya yayılan savaşta şiddetli çatışmalar kesintisiz devam ediyor.

Bölgede büyük direniş içerisinde olan gerillalar ajansımıza değerlendirmelerde bulundu. Güney Kürdistan topraklarını da hedefleyen bu kapsamlı operasyona karşı kanlarının son damlasına kadar direnme kararlılığında olan gerillalar “Faşist Türk çete birlikleri kaybedecektir” mesajını verdi.

‘DEVRİM MÜCADELESİ VERİYORUZ’

HPG gerillası Lezgin Botan: Önder Apo üzerinde uygulanan tecrit bizim için en büyük savaş gerekçesi. Önderliğimizden haber alamamamız zaten bizi bu büyük savaşı sürdürmemizin en büyük nedenidir. Halkımıza söz olsun ki buradaki tüm yoldaşlarımızla verdiğimiz mücadele bizi saniye saniye devrime yaklaştırıyor. Türk ordusu Ertuş’ta büyük darbeler yedi. Yemeye de devam edecek. Burada büyük başarılar kazanmış gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Ama biz burada Türk askerlerine büyük darbeler vurduk. Çok büyük bir savaş içerindeyiz. Belki bizler devrimi gözlerimizle göremeyeceğiz. Ama borçlu olduğumuz halkımıza söz olsun ki burada mücadele ederek kanlarının son damlalarına kadar direnen yoldaşlarımızla biz halkımıza ‘Devrim’ armağan edeceğiz. Çünkü biz sadece Ertuş’ta, Çele’de ve Kürdistan’ın bütün bölgelerinde Türk ordusunun operasyonlarına karşılık vermiyoruz. Biz burada devrim mücadelesi veriyoruz.

‘ALANDA ÇOK CİDDİ BİR SAVAŞ YÜRÜTÜLÜYOR’

HPG gerillası Şoreşger Herekol: Türk ordusu alanda ağır kayıplar verdi. Alanda çok ciddi bir savaş yürütülüyor. Türk askerleri teknikle savaşıyorlar. Ama onların en modern tekniklerini gerilla tarzımızla boşa çıkarıp gelen askerlere ağır darbeler vuruyoruz. DAİŞvari bir saldırı yapmak istiyorlar. Tıpkı Kobanê’de olduğu gibi teknikle her yeri düz edip öyle saldırmak istiyorlar. Ama hesaplayamadıkları bir şey var. O da buranın Kürdistan dağları olduğu gerçekliğidir.

Bizleri 40 yıldır bu dağlar her şeyden korudu ve en büyük saldırılara karşı da korumaya devam ediyor. Bizler gerilla güçleri olarak dağlarda kendimizi korumayı çok iyi biliyoruz. Tayyip Erdoğan DAİŞ’ten aldığı taktiklerle dağlarda bize karşı savaşabileceklerini zannetti. Ama gerilla olarak bizler Erdoğan ve çetelerini Ertuş’ta boşa çıkararak çetelerini darmadağın ettik. Şimdi bile şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bizim her saldırı düzenlediğimiz eylemde onlarca çete öldürülüyor. Hatta bazen arkadaşlar bir mevziden diğer mevziiye atlarken asker cenazelerinin üzerinden geçiyor. Buradaki savaşın gerçekliği budur. Herkesin bu durumu böyle bilmesi gerekir. Bazen bizim de arkadaşlarımız şehit düşüyor. Ama her bir şehit yoldaşım şahadete gitmeden önce onlarca asker öldürüyor. Bu savaşın kazananı biz olacağız. Herkesin bunu böyle bilmesi gerekir.

‘TÜRK DEVLETİ GÜNEY KÜRDİSTAN’A GİRMEK İSTİYOR’

HPG gerillası Dilovan Kobanê: Türk devleti son dönemlerde Lozan’ı da gündeme alarak paramparça olan Kürdistan topraklarında gözü olduğunu bir kez daha gösterdi. Başika’da işgalci ve zorbayla duran Türk askerleri Cerablus’a da saldırarak sözüm ona Türkiye topraklarını genişletme çabasındadır. Şimdi de sınır ötesi operasyonları gerçekleştirmek istiyor. Buradaki temel amaç da budur. Tayyip Erdoğan çok yalancı ve kendini kurnaz zanneden biridir. Ancak bizim direnişimiz özellikle Ertuş’ta sergilediğimiz direnişimiz Erdoğan’ın ne kadar akılsız olduğunu gösteriyor. Bizler PKK gerillaları olarak DAİŞ’çi Tayyip ve çetelerini tarihin çöp sepetine göndereceğiz. Tüm halkımıza biz bu temelde söz veriyoruz.

...