‘DAİŞ’e Karşı Mücadele Çalıştayı’ başladı

‘DAİŞ’e Karşı Mücadele ve Tutuklu DAİŞ’lilerin Akıbeti’ konulu çalıştay Süleymaniye kentinde başladı.

Güney Kürdistan, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Avrupa ve daha birçok ülkeden davetlinin katıldığı ‘DAİŞ’e Karşı Mücadele ve Tutuklu DAİŞ’lilerin Akıbeti’ konulu çalıştay Süleymaniye kentinde başladı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ve Rojava Destek Grubu öncülüğünde düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını YNK Başkanlık Divanı üyesi Şahnaz İbrahim Ehmed yapacak. QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi’nin telekonferans yöntemiyle görüş ve önerilerini aktaracağı çalıştay bir gün sürecek.

Çalıştayda DAİŞ çetelerinin son dönemlerde artan hareketliliği, DAİŞ'e karşı etkili mücadele stratejileri, DAİŞ’e karşı mücadelede Kürt ulusal birliğinin önemi ve tutuklu DAİŞ’lilerin akıbetine ilişkin 2 panel gerçekleşecek.

Ulusal ve uluslararası birçok basın temsilcisi de çalıştayı takip ediyor.

Çalıştaya katılanlardan bazıları şunlar: "KNK Eşbaşkanı Zeynep Muradi, YNK Başkanlık Divanı Üyesi Sadi Ehmed Pire,  YNK Politbüro Üyesi Aram Qadır Xelat, Kürt siyasetçi Dr. Mehemed Emin Pencewini, Tevgera Azadi Eşbaşkanı Mehemed Abdullah, Iraklı siyasetçi Eshad İbadi, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Eşbaşkanlık Vekili Bedran Çiya Kurd, Maxmûr Halk Meclisi temsilcileri, Kakai, Şebek ve Feyli Kürt temsilcileri, Şengal Özerk Yönetimi temsilcileri."