DBP'den gaspçı iktidarın 'Saliha Aydeniz' kararına tepki

DBP MYK, Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığının gasp edilmesine dair kararı kınadı, kaldırılmasının istenmesine tepki göstererek, "Mücadele zeminimizi büyüterek var olmaya devam edeceğiz" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Eş Genel Başkan Saliha Aydeniz hakkında Meclis Hazırlık Komisyonu’nda dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik rapor hazırlanmasına ilişkin partinin genel merkez binasında açıklama yaptı. Toplantıya DBP üye ve yöneticilerin yanı sıra Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Amed Şube Eşbaşkanı Avukat Özüm Vurgun da katıldı.
 
DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Gülşen Sincar, konuşmasına dün Konya’da katledilen Dr. Ekrem Karakaya ile İstanbul’da öldürülen Avukat Servet Bakırtaş’ı anarak başladı.
 
Sincar, Meclis’e getirilen bin 600 aşkın fezlekenin bin 300 tanesinin HDP vekilleri için hazırlandığını hatırlatarak, Saliha Aydeniz hakkında ise 78 fezlekenin Meclis’e getirildiğini kaydetti. Aydeniz’in 5 Temmuz günü hakkında hazırlanan fezlekelere dair savunma yaptığını söyleyen Sincar, "Katılmış olduğu mutabakat komisyonu içerisinde savunmasını çeşitli belgeler, videolarla göstermesine rağmen; kale almayan durum yaşandı. Tüm görüntü ve belgelere rağmen komisyonun aldığı karar dokunulmazlığın kaldırılmasına dönük oldu. 18 Temmuz'da Karma komisyona kararın verilmesi ardından Genel Kurul'da ele alınması bekleniyor" dedi.
 
'BİZ KAZANACAĞIZ'
 
 DEP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla tutuklanması sürecini hatırlatan Sincar, o tarihten bu yana Leyla Güven, Musa Farisoğulları ile Semra Güzel'e uygulanan yaklaşımın Aydeniz şahsında da sürdürüldüğünü ifade etti.
 
Sincar, "Halktan aldığımız moral ve güçle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Halkın iradesini temsil etmesi gereken Meclis’in kayıtsız kalmasını eleştiriyoruz. Bu kararın hukuki değil siyasi karar olduğunu, algı ile mücadelemizin kriminalize edilmeye çalışıldığını ve bununla birlikte siyaset yapma zeminimizin ortadan kaldırmaya çalışıldığını biliyoruz. Biz demokratik siyaset, devrimci yapılar, kadınlar olarak; haklılığımızdan aldığımız güçle mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. "Geçmiş yıllardaki aynı zihniyete sahip partiler nasıl ki tarihin karanlığında kaybolduysa AKP de kaybolacaktır" diye devam eden Sincar, “Demokratik Modernite güçleri ve siyasal yapılanmaları olarak, mücadele zeminimizi büyüterek var olmaya devam edeceğiz. Biz kazanacağız" dedi.
 
Sincar’ın ardından konuşan ÖHD Amed Şube Eşbaşkanı Özüm Vurgun ise yapılanların yargı tacizi olduğunu söyledi. Vurgun, yargının silah gibi kullanılmasının ise bağımsız bir yargının olmadığının kanıtı olduğuna dikkat çeken Vurgun, "Dokunulmazlıkların kaldırılması siyasi tabanın haklarının kaldırılması anlamına gelmiştir. Saliha, Semra ve diğer vekiller için yapılan saldırıları ve diğer saldırıları kabul etmediğimizi, bunun hukukla bağdaşmıyor. Adalet ve demokrasi yeri geldiğinde en çok onların ihtiyacı olacağını belirtmek istiyoruz" dedi.