Demiryoluyla askeri malzeme taşınıyor

Türkiye-İran transit demiryolu hattının Van Gölü üzerindeki bağlantısını sağlayan Tatvan-Van hattındaki feribotlarla getirilen yüzlerce askeri zırhlı araç, demiryolu ile İran tarafına yola çıkarıldı.

Yüzlerce zırhlı araç, Van Gölü üzerinden tren yük taşımacılığı yapan Tatvan-Van hattındaki feribotla Van İskelesi’ne getirildi. Feribotta indirilen zırhlı araçlar daha sonra yük treniyle İran tarafına doğru yola çıkarıldı. Üzerleri brandalarla örtülen askeri araçların nereye götürüldüğü bilinmiyor. Ayrıca yük treninde onlarca kapalı vagonda da silah olduğu gelen bilgiler arasında.

Kürdistan’ı savaş alanına çeviren AKP-MHP hükümeti, Kuzey Kürdistan kentlerini de OHAL rejimiyle yönetiyor. Özellikle Van ve Hakkari’de başta kent merkezleri ve mahallerinde her sokak başında zırhlı araç görmek mümkün. Kürdistan’a yığınak yapmaya devam eden iktidar, kara ve hava yollarının yanı sıra demiryollarından da askeri malzeme taşımaya devam ediyor.

İstanbul’dan başlayan yük treni, Bitlis’in Tatvan ilçesinden Van Gölü üzerinden feribotla Van’a ulaşıyor. Feribotla vagonları indirilerek daha sonra İran’a gidiyor. Önceki dönemlerde daha çok yolcu taşımak amacıyla kullanılan demiryolu, Kürdistan’da yaşanan yoğun savaştan sonra askeri malzeme taşımaya başladı.

Son gönlerde Van İskelesi’ne yüzlerce zırhlı araç ile kapalı vagonlarda bulunan askeri malzemeler getirildi. Burada bekletilen askeri malzemeler daha sonra İran yönüne doğru yola çıkarıldı.