Devlet-JİTEM'in katlettiği Vedat Aydın anıldı

Türk devletine bağlı JİTEM tarafından katledilen Vedat Aydın için düzenlenen anma etkinliğinde, "Kürtler amacına ulaşana dek mücadele edecek. Örgütlenerek büyümeliyiz" mesajı verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, 5 Temmuz 1991 tarihinde Türk devletine bağlı JİTEM tarafından kaçırıldıktan 2 gün sonra cenazesi Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan Halkın Emek Partisi (HEP) Amed İl Başkanı Vedat Aydın'ın, Mardin Kapı Mezarlığında bulunan kabri başında anma gerçekleştirdi. Bayrama denk gelmesi dolayısıyla iki gün gecikmeli yapılan anmaya, Aydın’ın ailesi, HDP milletvekilleri İmam Taşçıer ve Dersim Dağ, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi ve Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) yöneticileri katıldı.

'BAŞI HER DAİM DİK OLDU'
 
HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, "Bu topraklardaki zulüm, adaletsizlik halen devam ediyor. Vedat Aydın ve arkadaşları rahat uyusunlar. Bu miras milyonlarla devam ediyor. Barış ve özgürlüğü getirene kadar yerimizde durmayacağız. Onlara layık olacağız. Onurlu bir barış getirip mezarları başında bu barışı size hediye ediyoruz, diyeceğiz. Herkesin bayramını kutluyor, yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz" dedi.
 
HDP Milletvekili İmam Taşçıer ise şöyle dedi: "Vedat Aydın’ı 1975'te tanıdım. Vedat Aydın, mert, yiğit biriydi. Kenan Evren faşizmi döneminde de 5 yıl cezaevinde kaldı. Hiçbir zaman düşman karşısında diz çökmedi. Başını eğmedi. Başı her daim dikti. O nedenle katledildi. Vedat Aydın ve öncesindeki bütün Kürdistan şehitlerini anıyoruz. Özgür bir Kürdistan sağlanacaktır. Özgür yaşayacağız. Bu da bizim sözümüzdür."
 
'KÜRTLER AMACINA ULAŞANA DEK MÜCADELE'
 
Vedat Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın ise şunları söyledi: "Şehitler bizim onurumuzdur. Her daim halkımızın kalbinde yaşıyorlar. Halkların önünü açtılar. İstekleri ve yolları için canlarını verdiler. Yalnızca Vedat Aydın değil, tarihte Kürtlerin hakkı için kim mücadele içinde ise hedef oldu. Kürt sorunu tarihi bir sorundur ve dünyaya mal oldu. Bu sorun bu şekliyle çözülmez. Bu sorun barış görüşmeleri ve diyalogla çözülmeli. Bugüne kadar binlerce şehit verdik. Kürtler amacına ulaşana dek mücadele edecek. Kürt sorunu konuşulabilir ve barış sağlanabilir. Artık coğrafyanın talan edilmesine, kanın dökülmesine gerek yok. Kürtler haklarını savunmaya devam ediyor. Bu uğurda bedel eden şehitlerimizi anıyorum. Kürtler kendilerini örgütleyerek büyütmelidir.”