Ebadi: Musul’a sadece Iraklı güçler girecek

Bugün Kerkük’ü ziyaret eden Irak Başbakanı Haydar Ebadi, yaptığı basın açıklamasında Hewice operasyonunun yakında başlayacağını, Musul operasyonuna ise sadece Iraklı güçlerin katılacağını söyledi.

Savaş cephelerini ziyarettikten sonra Kerkük valisi Necmettin Kerim’le de bir araya gelen Ebadi, Kerim’le birlikte yaptıkları basın açıklamasında, çokça tartışılan Hewice ve Musul operasyonuna dair açıklamalarda bulundu.

‘MUSUL’A SADECE IRAKLI GÜÇLER GİRECEK’

Irak Ordusu içinde farklı kesimlerin olduğunu, hatırlatan Ebadi, DAİŞ’ savaşında artık son aşamaya gelindiğini, artık Irak’ı kurtarmak istediklerini söyledi.

Ebadi gündemde olan Kerkük’ün ilçesi Hewice ve son günlerde bölgenin en çok konuşulan gündemi haline gelen Musul operasyonuna dair şu açıklamaları yaptı:

“Yakın bir zamanda peşmerge güçleriyle birlikte Kerkük’ün Hewice ilçesinin DAİŞ çetelerinden kurtarılması için operasyon başlatacağız. Musul operasyonuna ise Irak güçleri dışında hiçbir güç katılmayacak ve Musul’un içine girmeyecek.”

‘KİMSE EGEMENLİĞİMİZİ ÇİĞNEMEMELİ’

Türk devletinin Irak devletine ragmen Musul operasyonuna katılacağı açıklamalarına bir kez daha değinen Ebadi, “Türkiye ile iyi ilişkilerimizin olmasını ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Hiç kimse bizim egemenliğimizi çiğnememeli” değerlendirmesini yaptı.