Efrîn’deki iki göçmen kampından acil yardım çağrısı

Efrîn’deki Rûbar ve Şehba Göçmen Kamplarından, insan hakları ve yardım kuruluşlarına acil yardım çağrısı yapıldı.

Efrin Kantonu bir yandan çetelerin, bir yandan da Türk devletinin kıskacı altında. Buna rağmen DAIŞ ve AKP/MİT uzantılı çetelerinin Şehba bölgesindeki işgali dolayısıyla sivil yurttaşlar bölgelerinden göç ederek en güvenli buldukları Efrîn kantonunu sığınmaya devam ediyor. İşgal bölgesinden göceden sivil yurttaşlar Efrîn yönetimi iki göçme kamp açmış durumda. Rûbar ve Şehba göçmen kamplarında yaşayan savaş mağdurlarının insan hakları ve yardım kuruluşlarına çağrısı var. Bu amaçla her iki kampta yaşayanlar açıklamalarda bulundu.

Gerçekleştirilen açıklamada Rûbar kampı adına Emîne Talib, Şehba Kampı göçmenleri adına Îsmayîl Hesen açıklama metnini okudu. Açıklamada şunlar ifade edildi: “Efrîn Kantonu 4 yılı aşkın bir süredir çetelerin ve Türk devletinin kıskacı altında ve bölgeye insani yardım malzemelerinin geçişlerine izin verilmemektedir. Türk devleti Haelep’in kuzeyindeki Bab El-Selame Sınır kapısından insani yardım malzemeleri, sağlık malzemeleri gibi temel ihtiyaçların bölgeye geçişine izin vermemektedir.  Öte yandan bölgedeki çetelere araç konvoylarıyla silah takviyesi yapmaktan da geri durmamaktadır.

Rûbar ve Şehba kamplarındaki insani dram ve imkansızlıklar giderek daha da kötüye gitmektedir.

İnsan Hakları Kurum ve Kuruluşlarına, İnsani Yardım Örgütlerinin bir an önce bölgedeki durumu gözden geçirmeleri gerekir. Göçmenler olarak bizlerin, temel gıda malzemelerine, çadır, kışlık giyişi ve sağlık malzemelerine acil olarak ihtiyacımız bulunmaktadır.”