Ferhad Şiblî için Süleymaniye’de anma

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Süleymaniye Temsilciliği şehadetinin kırkıncı günü vesilesiyle Ferhad Şibli’yi anma etkinliği düzenledi. Etkinlikte bölgesel ve uluslararası kurumlara görevlerini yerine getirmeye ve hava sahasını kapatmaya çağırdı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Süleymaniye Temsilciliği Süleymaniye’nin Kelar ilçesinde işgalci Türk devletinin silahlın insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıda şehit düşen Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkan Yardımcısı Ferhad Şibli’yi anma etkinliği düzenledi. Etkinliğe şehit aileleri, birçok tanınmış şahsiyet, Güney Kürdistan ve Rojavalı yurtseverler katıldı.

Temsilcilikte düzenlenen anma töreni bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından merasime katılanlara Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Süleymaniye Temsilciliği’nin mesajı okundu. Özerk Yönetim Temsilcisi Evîn Siwêd tarafından okunan mesajda Ş. Ferhad Şiblî ve Jiyan Tolhildan şahsında tüm Kürdistan şehitleri anıldı.

Siwêd Türk devletinin ekonomik, siyasi ve insan haklarından kaynaklı sorunlarının üzerini kapatmak ve yeni Osmanlıcı hayallerini gerçekleştirmek için büyük bir vahşetle bölgeye yönelik saldırıda bulunduğu dile getirerek, açıklamasında şunları paylaştı: ‘Türk devleti bütün uluslararası kanunları ayaklar altına alarak aralıksız bir şekilde Güney ve Rojava Kürdistanı’nı bombalıyor. Düzenlenen bombardımanlarda Zaxo ve Til Temir’de de yaşandığı gibi onlarca sivil yurttaş katledildi. Katledilmeye devam ediyor. Siviller hedef alınarak şehit ediliyor, yaralanıyor. Son olarak Qamişlo’da 22 Temmuz’de devrimci üç Kürd kadınını hedef alarak şehit ettiler. Komutan Jiyan Tolhildan ve arkadaşları Roj Xabur, Barîn Botan DAİŞ’le mücadele hamlesinde önemli görevler üstlendiler. Türk devleti DAİŞ’le mücadele eden etkili isimleri hedef alarak DAİŞ’in intikamını almaya çalışıyor.’

Evîn Siwêd’in konuşmasının ardından etkinlik sloganlarla sona erdi.