Ferzad Kemanger İlkokulu mühürlendi

Amed’te anadilde eğitim veren Ferzad Kemanger İlkokulu, Diyarbakır Valiliği'nin kararıyla mühürlendi.

Amed’in merkez Bağlar ilçesinde 5-11 yaş aralığındaki çocuklara Kürtçe anadilde eğitim veren Ferzad Kemangar İlkokulu mühürlendi. Çarşamba günü okula gelip incelemede bulunan müfettişin hazırladığı raporda, "Milli Eğitim yönetmelik ve mevzuata aykırı eğitim verildiğini" iddia etmesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okulun mühürlenmesi talebiyle Diyarbakır Valiliği'ne başvurdu. Valilik de kapatma yönünde karar vererek, polise talimat verdi. 

Pazar günü olması nedeniyle kimsenin bulunmadığı okula zırhlı araçlar ile gelen polis, “İlimiz Bağlar ilçesi sınırları dahilinde Şeyh Şamil Mahallesi 571. Sokak Bağlar adresinde faaliyet gösterdiği tespit edilen Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi’nin mevzuata aykırı olarak faaliyet yürütmesi nedeniyle kapatma işleminin uygulandığına dair işbu kapatma tarafımızdan tanzim ile birlikte imzamız altına alınmıştır” yazılı mührü kapıya vurdu. 

2013 yılında eğitime açılan okulun okul öncesi 2 sınıfta 50, birinci sınıfta 60, ikinci sınıfta 65, üçüncü sınıfta ise 63 öğrencisi eğitim görüyordu. Okulda 18 öğretmen de görev yapıyordu.