Gerilla Devrim: Devrimin koşulları var

YJA Star gerillası Armanc Devrim, “Bugün devrim koşulları olgunlaşmış olarak karşımızda durmaktadır. Önderliğimiz, paradigmamız, felsefemiz var” dedi.

Hiçbir sömürgeci gücün, halk gerçekliği ve direnişi karşısında duramadığını belirten YJA Star gerillası Armanc Devrim, PKK savaşçıları olarak, Kürdistan devrim şehitlerinin hayallerini gerçekleştirme sözü verdiklerini söyledi.

YJA Star gerillası Armanç Devrim, ezilen, sömürülen, varlığı kabul görmeyen halk gerçeğinin, PKK’nin kuruluşuyla beraber ortadan kalktığını belirterek, “Artık Kürtler varlıklarıyla tanınan, bilinen bir surete kavuştu. Kürt isyanlarının başarıya ulaşamamasının temel nedeni, öncülük edecek bir Önderliğin, örgütleyecek ulusal bir ideolojinin olmamasıydı. PKK ile tamamen değişti” dedi.

ÖNDERLİK VE PARADİGMA VAR

Kadının gücünü ve kadın özgürlük bilincini açığa çıkaran, bu farkındalığı yaratan PKK’nin militanı olmanın önemine işaret eden Armanc Devrim, şöyle devam etti: “Bir kadın olarak insanın kendini tanıdığı yer, PKK’dir. Dünyada bunu başaran bir hareket varsa o da partimiz PKK’dir. PKK’de yerini alan kadın savaşçılar olarak bunun mücadelesini her zaman verdik, vermeye devam edeceğiz. Her zaman halkımızın yanındayız. Bugün devrim koşulları olgunlaşmış olarak karşımızda durmaktadır. Önderliğimiz, paradigmamız, felsefemiz var, Hareketimiz her zaman halkımızın yanında. PKK savaşçıları olarak, Kürdistan devrim şehitlerinin hayallerini gerçekleştirme sözünü veriyoruz.”

Gerilla Armanç Devrim, özellikle Medya Savunma Alanları’nın Metîna, Zap ve Avaşîn bölgelerinde ahlak sınırlarını aşan, insanlık dışı saldırılar yapıldığını belirterek, şunları ifade etti: “Kimyasal silahlara sarılmasının temelinde gerilla direnişinin zaferi, bu yoğun savaşı geriletecek, kıracak yeni tarz ve yöntemler denemesi yatmaktadır. Bu süreçte önemli olan gelişmelerden biri de halkımızın gerillaya olan bağlılığı ve bu bağlılıklarını sokaklarda eylemlerle göstermesi olmaktadır. Kürt halkı düşman baskılarına karşı her zaman saygı uyandıracak bir direnişin sahibi olmuştur, olmaya da devam etmektedir. Hiçbir sömürgeci güç, halk gerçekliği ve direnişi karşısında duramamıştır. En güçlü olduğunu sanan diktatörleri bile tahtlarından indiren, yine halklardır. AKP-MHP faşizminin halkımıza dayattığı soykırım rejimi, hiçbir şekilde kabul görmemeli. Halkımız her zaman öz savunma halinde; özellikle Kürt gençliği bu politikaları boşa çıkaracak eylem ve bilince sahip olmalı.”