Gerilla'da Newroz kutlaması: Her ihtimale hazırız!

Halk Savunma Güçleri Merkez Komutanlığı Üyesi Amed Malazgirt, Zagros’taki Newroz kutlamasında gerillalara hitap ederek, geçen yıldan daha zorlu bir sürecin olasılığına dikkat çekerek, hazırlığın da buna göre olduğunu söyledi.

Gerillalar, Zagros alanında büyük bir törenle Newroz’u kutladı. Tören sonrası, Halk Savunma Güçleri Merkez Komutanlığı adına Amed Malazgirt, HPG ve YJA Star güçleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Malazgirt, şunları söyledi: “Mart ayına girdik ve bugün Newroz'u kutluyoruz. Önder Apo'nun, şehit ailelerinin, Kürt halkı ve dostları ile zindanlarda direnen yoldaşların Newroz’u kutlu olsun. Kürt halkı için Newroz direniş, zafer ve köleliğin kaldırılması günüdür. Özgürlük Hareketimiz çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın ruhuyla 40 yıldır savaşıyor ve direniyor. Türk ordusunun zulmünü tanımayan Mazlum Doğan yoldaş, bu zulme ve işkenceye karşı 20 Mart-21 Mart gecesi yaptığı eylemden itibaren Kürt halkı, Newroz'u kahramanca kutluyor.

MAZLUM’DAN EGÎD’E

Mart ayında hem Newroz Bayramı hem de Kahramanlık Haftası bulunuyor. Kahramanlık Haftası’nın simgesi olan  Komutan Egîd, pratik öncülüğüyle gerillalara önderlik etti ve Türk ordusuna ağır kayıplar verdirdi. Bu şekilde zindandaki direnen yoldaşların intikamını aldı. Heval Egîd, böyle öne çıktı ve bir sembol haline geldi. Heval Egîd, ve birçok öncü arkadaşımız bu ay şehit oldu. Heval Egîd şahsında tüm devrim şehitlerini anıyor ve bu yoldaşlar önünde saygıyla eğiliyorum.

GARÊ HEZİMETİ VE SONRASI SALDIRILAR

Türk devleti, 2021’de Garê’de bazı bölgelere yönelik özel harekat başlatma kararı aldı. Saldırı, 10 Şubat-14 Şubat arasında sürdü. Amacı, gerillaya ağır darbe vurup siyasi çıkarları için kullanmaktı. Kendisini askeri alanda başarılı göstermeye çalışacaktı. Garê alanı bizim için merkezi ve stratejik bir konumdadır. O bölgede cezaevlerimiz de vardı. Türk ordusu ve MİT mensupları vardı. O esirleri de elimizden alıp istismar etmek istediler ama Türk devleti başaramadı. Bunun üzerine işgal saldırısının kapsamı ve alanı genişletildi. 23 Nisan’ı 24 Nisan bağlayan gece Metîna, Zap ve Avaşîn’i hedef aldı. Geçen yıl bu bölgelerde çok şiddetli çatışmalar yaşandı.

BÜYÜK BİR İRADEYLE SAVAŞILDI

Mamreşo'da büyük bir direniş oldu. Arkadaşlarımız insan ötesi bir iradeyle savaştı. Büyük bir orduya, her türlü teknik ve kimyasal gaza karşı küçük bir grupla çok az insan direnebilir. Yoldaşlarımız bu kahramanlığı büyüttü ve küçük bir grupla büyük bir ordu ve tekniğe, kimyasal silahlara karşı yiğitçe direndi. Arkadaşların direnişi, Türk ordusunun planlarının başarılı olmamasının nedeniydi. Bu büyük bir gerçek. İlk hafta Mamreşo’daki yoldaşlarımız bize başarının müjdesini verdi. Aynı zamanda Girê Sor’da 9 kişilik bir arkadaş grubu iki ay boyunca çok büyük bir direniş gösterdi. Ereban Taburu ve Werxelê’de arkadaşlar, düşman kuşatmasında kendi mevzilerini korudu ve Türk ordusunun muharebe tünellerine girmesine izin vermedi. Zap bölgesinde Küçük Cilo ve Qela Bedewê alanlarında yoldaşlar, 45 gün boyunca Türk ordusunun muharebe tünellerine yaklaşmasına ve tünellerin etrafını sarmasına izin vermedi. Özel ve küçük arkadaş grupları, Türk ordusuna karşı günlük operasyonlar düzenledi. Çok sayıda düşman zayiatı da oldu, düşman sersemletildi.

GEÇEN YILDAN DAHA ZOR OLACAK

Aldığımız bilgilere göre tekrar hazırlık yapıyorlar. Geçen kış da geçen yılki işgal hareketinin uygulamasını olumlu ve olumsuz yönleriyle yorumladık ve değerlendirdik. Artık kendimizi de iyi hazırlamalıyız. Geçen yıldan daha zorlu bir süreçle karşı karşıya kalabiliriz. Bunu akılda tutarak, ‘ben PKK militanıyım’ diyen her arkadaş, bu yıl Türk işgaline karşı savaşmalıdır. Biz bu kahraman şehitlerin yoldaşıyız diyorlarsa Cumali'den Delal'e, Şoreş'ten Serhed'e, Çavrê'den Sarya'ya, Zinarîn'den Bawerlere tüm şehit yoldaşların intikamını almak boynumuzun borcudur. Eminim ki her arkadaş kendini bu arkadaşların intikamını almaya hazır görmektedir."