Gerilla Rêber Kobanê: Buraya geldiklerine pişman olacaklar

Zap’taki savaş tünellerinde işgalci orduya karşı savaşan HPG gerillası Rêbêr Kobanê “Düşman burada yenilecek. Düşmanı sadece durdurmakla kalmayacağız, onu geldiklerine pişman ettireceğiz” dedi.

Zagros dağlarında gerilla olan Rêber Kobanê, 17 Nisan 2022 günü Türk ordusunun Zap, Metîna ve Avaşîn’e dönük başlattığı işgal saldırılarına dair dair gerillanın yoğunlaşmasını ANF’ye anlattı. İki ayı geride bırakan işgal saldırısına karşı tarihi bir direnişin sergilendiği Zap’taki savaş tünellerinde savaşan gerilla Rêber, zaferi mutlaka Kürdistan halkına armağan etme sözü verdi.

Şu anda Zap’ın en yoğun savaş zamanlarını yaşadığını ve işgalci ordunun en ahlak dışı savaş yöntemlerine başvurduğunu belirten gerilla Rêber devamla şöyle konuştu: “Partimiz kurulduğundan bugüne kadar Türk devletiyle bir savaş halindedir. Özelde de bu son birkaç yıldır ciddi bir savaş yürütüyoruz. 2021 yılı bizim için başarılı ve destansı direnişlerimizin sergilendiği bir yıl oldu. Birçok şehadet yaşandı, çok değerli şehitlerimiz oldu. Bu değerli, yiğit şehitlerimiz önünde saygıyla eğiliyor ve zafer sözümü yineliyorum.”

‘DAĞLARI ELE GEÇİRME SÖZÜ HAYALİN ÖTESİNE GEÇEMEDİ’

2021 yılında Türk devletinin her türlü kimyasal silah ve üstün teknolojisiyle Medya Savunma Alanları’na, özellikle de Zagros sahasına saldırdığını hatırlatan gerilla Rêber, “Bu saldırı bu alanlara sınırlı kalıp biten bir saldırı değil,  birçok yönüyle kendini gösteren ve devam eden bir saldırıdır. Önümüzdeki süreçte de daha da yoğun olacaktır” dedi.

Türk devletinin Kürdistan dağlarını ele geçirme sözlerinin bir hayali ötesine geçemediğini belirten gerilla Rêber “Bunun en büyük örneği Garê’de yaşandı. Şehit Şoreş Beytûşebab şahsında büyük bir kahramanlık sergilendi ve biz de bu örneklerden büyük dersler çıkararak şu an düşmana karşı savaşıyoruz” diye konuştu.

‘GERİLLA KARARLICA SAVAŞACAK’

Türk devletinin saldırılarının gün geçtikçe daha da artacağını ve bütün gerillalarının da bunun farkında olduğunu ifade eden gerilla Rêbêr Kobanê devamla şöyle konuştu: “Çünkü düşmanımız halkımıza karşı vahşi bir saldırı içindedir. Savaş ahlakı ölçülerini hiçbir şekilde esas almamaktadır. Ahlaki olmayan bu düşmana karşı bizler gerilla olarak kararlıca savaşacağız. Önümüzdeki büyük operasyon için atacağım her adım düşmanı yok etmeye yönelik olacaktır. Zagros sahasında düşman kırılacaktır. Savaş ne kadar yoğun olursa olsun zaferin başlangıcı olacak ve bu da işgalci Türk devletinin çöküşünün adı olacaktır.”

TONLARCA PATLAYICI VE KİMYASALLARLA SALDIRIYORLAR

Türk ordusunun her türlü kimyasal silah ve tonlarca patlayıcı kullanarak kendilerine saldırdığına dikkat çeken gerilla Rêber bu konuda ise şu değerlendirmede bulundu: “Bizler haklı davamızın savaşçıları olarak buna karşı sonuna kadar savaşacağız. Kürt halkının düşmanı çoktur, biz sadece Türk devleti savaşmıyoruz. Önderliğimizin tutsak edilmesinde rol oynayan her devlet bizim düşmanımız konumundadır. Bu temelde Türk devletini burada yenilgiye uğratmak buna da bir cevaptır aynı zamanda.”

Türk devletinin tüm teknolojisi ve kimyasal silahlarına karşı gerillanın her türlü mücadaleyi sergilemeye hazır olduğunu belirten gerilla Rêbêr, “Bu temelde söz veriyoruz ki düşman burada yenilecek. Düşmanı sadece durdurmakla kalmayacağız, onu geldiklerine pişman ettireceğiz” dedi.

‘ZAFER HAKLI MÜCADELE YÜRÜTEN GERİLLANINDIR’

Türk devleti Kürdistan’da bu kadar rahat hareket etmesinin nedeninin KDP’nin ihaneti olduğunu ifade eden gerilla Rêber, devamla şu hususlara vurgu yaptı: “Çünkü işbirlikçilik yaparak, halkını satarak bunu yapmaktadır. Ve bu durum düşmana cesaret vermektedir. Eğer bu durum olmasaydı düşman bize karşı bu denli saldıramazdı. Ancak biz her konuda kendimize güveniyor düşmanı boşa çıkaracağımıza inanıyoruz. Tekrar belirtiyoruz zafer haklı mücadele yürüten gerillanındır. Bunun sözünü tekrar veriyoruz.”