Gerillalar 1’i rütbeli 9 işgalciyi cezalandırdı

HPG: Apocu fedai ruhla savaşan hareketli timlerimizin eylemleri sonucunda; 1’i rütbeli 9 işgalci cezalandırılmıştır.

HPG Basın İrtibat Merkezi, yaşanan savaşın sonuçlarına ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Kürdistan Özgürlük Gerillası, hareketli timlerle işgalcilere ağır darbeler vurmaya devam ediyor. Apocu fedai ruhla savaşan hareketli timlerimizin eylemleri sonucunda; 1’i rütbeli 9 işgalci cezalandırılmıştır. İşgalci TC ordusu direniş alanlarını 21 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla, 10 kez savaş uçakları, 17 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüslerle bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

30 Haziran saat 10:30’da Kurojahro Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

3 Temmuz saat 11:20 ve 17:30’da Karker Direniş Alanı’na hareket sensörü yerleştirmek isteyen işgalciler ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurulmuş, darbelenen işgalciler geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

3 Temmuz saat 09:20 ve 10:00’da Kokerê Direniş Alanı’ndaki işgalciler sabotaj taktiği ve ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir.

4 Temmuz saat 06:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Temmuz günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu üç keşif uçağının desteğiyle zırhlı araçlar ve tanklardan oluşan bir konvoyla Bakurê Kurdistan sınırından Çemço Direniş Alanı’na doğru ilerlemeye çalışmaktadır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

3 Temmuz saat 07:30 ve 11:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli YJA Star timlerimizce iki kez suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

3 Temmuz saat 11:15’te Girê Cûdî Direniş Alanı’nı patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Darbelenen işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Saat 13:40’ta tekrar ilerlemek isteyen ve Kürtçe konuşan bir kontranın öncülük ettiği işgalciler Direniş Alanı’nda sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

3 Temmuz saat 24:00 ve 4 Temmuz saat 06:15’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve biri rütbeli olmak üzere 2 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Temmuz saat 06:50’de Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

3 Temmuz’da Girê Cûdî, Şikefta Birîndara, Karker ve Kokerê Direniş Alanları 21 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır. Kullanılan bazı kimyasalların beyaz renkte olduğu gözlemlenmiştir.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

3 Temmuz’da Girê Cûdî, Girê Amediyê, Şikefta Birîndara ve Werxelê Direniş Alanları sınırdaki karakollardan atılan obüs, havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

3 Temmuz’da Girê Hakkarî, Girê Cûdî ve Kurojahro Direniş Alanları 17 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

3 Temmuz’da Girê Amediyê, Werxelê, Saca ve Çemço Direniş Alanları 10 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”