Gülşen Orhan, MÜSİAD ve AKP üçgeninde soygun

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlarından Gülşen Orhan, Van’da yapılan ihaleleri talimatla yakını olan Sami Orhan’a veriyor. Sami Orhan, son olarak Gülşen Orhan’ın talimatıyla yaklaşık 4 milyon 710 bin TL’lik bir ihale aldı.

Van’da yolsuzluk çalışmalarına hız veren AKP’liler dur durak bilmiyor. Önümüzdeki aylarda yapılması planlanan genel seçimi kaybedeceklerine kesin gözüyle bakılan AKP'liler, gitmeden önce halka ait arazileri, parkları, ormanları peşkeş çekmeye devam ediyor. 

Özellikle yolsuzluk ve rant konusunda en büyük soygun haberleri Van’dan geliyor. 2016 yılında belediyelere kayyum atanması ile başlayan bu süreç, şimdi kayyum ve AKP ortaklığında ortak yapılıyor.

YOLSUZLUK ÇARKININ BAŞINDA ERDOĞAN’IN BAŞDANIŞMANI VAR

Van’da bu yolsuzluk çarkının başında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlarından Gülşen Orhan bulunuyor. Çevresine sürekli olarak kıyak geçen Gülşen Orhan’ın ortağı bulunduğu Sami Orhan İnşaat A.Ş,  2019 yerel seçimlerini farklı bir biçimde kaybetmesine rağmen gasp eden Edremit Belediye Başkanı İsmail Say da pastadan payını yüklü miktarda oluyor.

MÜSİAD’A ÜYE OLMAYAN EDREMİT BELEDİYESİNDEN İŞ ALAMAZ

Gülşen Orhan, kuzeni Sami Orhan ve Edremit’in AKP’li Belediye gaspçısı İsmail Say, aynı zamanda Van MÜSİAD derneğinde faaliyet yürütüyor. Derneğin üyesi olan AKP’li Edremit Belediye gaspçısı İsmail Say da bu derneğin üyesi olduğu için dernek üyeleri dışında kimseye ihaleye veya başka bir iş vermiyor. Say, kendisine iş ve ihale talebiyle gelenleri “Gidin derneğimize üye olun” diyerek MÜSİAD’a yönlendiriyor.

TÜM İHALELER GÜLŞEN ORHAN’IN KUZENİNE AKIYOR

Gülşen Orhan’ın kuzeni olan Sami Orhan, Edremit belediyesinden doğrudan teminle iş alıyor. İhale ilanında açık ihale yapılacağı söylense de ihaleler açık pazarlık usulüyle yapılıyor. En az 3 firmanın dosya vermesi gereken ihaleler tek dosya ile alınıyor. Geçen yılda Edremit Belediyesi ve Karayolları tarafından yapılan yol yama ihalesini yine AKP’li Sami Orhan almıştı. Edremit Belediyesi, yandaş firmalara davetiye göndererek alenen yolsuzluk yapıyor.

YOLA YAMA YAPIMI İÇİN YANDAŞ FİRMAYA 5 MİLYON RANT

Bunun son örneği geçtiğimiz Mayıs ayında Edremit Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan mahalle, cadde ve sokaklarda alt yapı çalışmalarından dolayı tahrip olan yollarda asfalt yapım işi ihalesi oldu. En az 3 firmanın dosya vermesi gerekirken sadece AKP’li Sami Orhan’ın dosyasının girdiği ihalede açık pazarlık usulü ile ihale peşkeş çekildi. Yaklaşık 4 milyon 710 bin TL ve yüze 1 kırımla Orhan ailesi haksız kazanç elde ederken kamu malı bir kez daha yandaşlara peşkeş çekilmiş oldu.