Başûr halkının petrolü Türk devletine satılıyor

Petrol ve gaz eksikliğinin yanı sıra hayat pahalılığından dolayı Başûr halkı açlık ve yoksulluk içerisinde. Ülkenin her tarafının petrol olduğunu söyleyen Hewlêrliler, halkın ise açlığa mahkum edildiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Türk yetkililerle görüşen KDP'li siyasetçiler, Başûr halkının petrolünü Türk devletine satıyor. Halkın yoksulluk ve sefalet içinde yaşadığı bir dönemde KDP'nin meclisten habersiz petrol antlaşması yapması halkın tepkisine neden oldu. 

Hewlêr'de yaşayan Tehsîn Omer, yaşanan siyasi ve ekonomik krizin en çok piyasayı etkilediğini söyledi.

Doların yükselmesinden dolayı her şeyin zamlandığını vurgulayan  Omer, "Hükümetten isteğimizdir; piyasayı gözetim altında tutsunlar. Ücretlerin ödenmemesi ve ertelenmesi de piyasayı etkiliyor. Maaşların ödenmesi bazı şeyleri değiştirecektir. Petrol, gaz ve benzin çok pahalı. Hükümetin bu soruna bir çare bulması gerekiyor. Halk perişan olmuş durumda" diye konuştu. 

ÜLKENİN HER TARAFI PETROL AMA HALK YOKSUL

Xidir Husên Hemze ise ekonomik krize ve yoksulluğa dikkat çekti. Yaşamın her alanında bir kargaşa olduğunu ifade eden Husên, piyasanın durumunun çok kötü olduğuna işaret etti. 

İktidarın halkı yoksul bıraktığını belirten Husên Qadir da tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Eğer işbirlikçi olmazsan hiçbir iş yapmana izin vermiyorlar. Halktan çok fazla vergi alıyorlar. İnsanlar çalışarak kazandıkları paradan bir hayır görmüyor. Ülkemizin her tarafı petrol ama şu ana kadar bu petrol bir defa bile halka dağıtılmadı."