YENİLENDİ

Güven: Yüksekova’da polis esnafı tarayarak 4 kişiyi katletti

Yüksekova'da polis, çarşı merkezindeki esnafı taradı ve 4 kişiyi katletti. Açılan ateşte Aydın Tümen, Serhat Buldan, Rahmi Sefalı ve Nejdet İşyözü yaşamını yitirirken, Şemsettin Çakmakçı ve Memet Ali Kaya da yaralandı.

ANF'ye açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, altı esnafın çarşıda toplandığını söyleyerek şunları aktardı: “Hakkari Valisi polisin zırhlı araçla gelip taradığını kabul etti. Ölümcül bir şekilde taranmış hepsi. Kafalarından vurulmuşlar. Görgü tanıkları da böyle anlatıyor. Vali, Hakkâri Milletvekili Selma Irmak’a ‘polisin gözaltına alındığını’ söyledi. Valinin anlatımı polisin gözaltında olduğu yönünde. Burada polis bile bile ve isteyerek bu insanları öldürdü.”

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Güven, ilçe örgütünde oldukları esnada silah sesleri üzerine dışarıya çıktıklarını belirterek, “O taraftan gelen görgü tanıkları zırhlı aracın taradığını anlattı. Herhangi bir kavga ve tartışmanın da olmadığını söylediler bize” diye ekledi.

Polis olayın ardından olay yerine kimseyi yaklaştırmazken, aralarında haber takibine giden DHA muhabiri Yaşar Kaplan'ın da bulunduğu birçok kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Ölü ve yaralıların kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi polislerce ablukaya alındı.