Hakkari, Ağrı ve Şırnak'ta 35 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillalarının artarak devam ediyor. Hakkari, Ağrı ve Şırnak'ta gerçekleştirilen eylemlerde en az 35 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, artarak devam eden gerilla eylemlerine ilişkin açıklama yaptı. HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

HAKKARİ

“13 Ekim günü akşam saatlerinde güçlerimiz Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Petrut tepesinde konumlanan Türk askerlerine yönelik sızma eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde etkili bir şekilde vurulan 1 mevzi imha edilirken 4 asker de öldürülmüştür. Eylem sonrası TC ordusu alanı ağır silahlarla rastgele vurmuştur.

9 Ekim günü saat 19.30’da Türk askerleri, Çukurca’ya bağlı Gırê karakolundan Cigerxwin tepesi yamaçlarına geçtikleri esnada Gerilla Güçlerimiz tarafından bir sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Burada düşmanın kayıpları olurken ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

13 Ekim günü saat 13.00’te Çukurca’ya bağlı Şehit Zeki tepesine doğru ilerlemekte olan Türk askerleri, Gerilla Güçlerimiz tarafından denetime alınmış ve saat 14.00’de 2 ayrı koldan bu askerlere dönük eylem düzenlenmiştir. Her iki koldan gerçekleştirilen eylemde toplam 7 asker öldürülmüştür. Eylem sonrası Türk ordusu alanı 2 saat boyunca obüs ve havanlarla bombalamıştır.

13 Ekim günü sabah saatlerinde Gerilla Güçlerimiz Koordine tepesinde bulunan askerlere yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Eylemde 1 asker öldürülmüştür.

14 Ekim günü (bugün) saat 06.30’da yaklaşık 30 asker Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Garê alayı ile Balık tesisi arasında bulunan asayiş noktasına doğru ilerlerken Gerilla Güçlerimiz tarafından bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Bu eylemde 8 asker öldürülürken 4 asker de yaralanmıştır. Eylem sonrası Türk ordusu 5 zırhlı araç, çok sayıda ambulans ve bir Skorsky tipi helikopterle ölü ve yaralılarını kaldırmıştır.

ŞIRNAK

13 Ekim günü saat 16.30 - 17.00 arasında Şırnak’ın Uludere ilçesi Kêlik mıntıkasına gelen askerler Deriyê Dawetiya (Düğündağı) alanını rastgele taramıştır. Bunun üzerine Gerilla Güçlerimizin orta ve ferdi silahlarla yaptıkları atışlarda 1 asker öldürülmüştür. Eylem sonrası Uludere’ye bağlı Çete ve Maymun(Beyaz Tepe) karakolları; Deriyê Dawetiya, Gırê Nêriya alanı ve Şehit Rênas tepesini obüs ve havanlarla bombalamıştır.

12 Ekim günü saat 16.00’da Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şehidan tepesinde hareket halinde olan askerlere yönelik Gerilla Güçlerimiz suikast eylemi gerçekleştirmiş, burada 1 asker öldürülmüştür.

13 Ekim günü saat 16.00’da Şırnak’ın Şehriban alanında bulunan Gırê Hêliza boğazında bir grup asker, Gerilla Güçlerimiz tarafından denetime alınıp etkili bir şekilde vurulmuş ve burada 1 asker öldürülmüştür. Alandaki operasyon halen devam etmektedir.

Şırnak - Cizre yolu üzerinde bulunan Avkamasiya ve İkizce köyleri arasında Türk ordusu pusulamalar yapmaktadır.

AĞRI

11 Ekim günü Türk ordusu Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Şehit Doğan, Şehit Reşit ve  Şehit Ararat alanlarını obüs toplarıyla bombalamıştır. Bombardıman sonrası saat 12.00'de kara operasyonu yapan askerlere yönelik Önder Apo üzerinde sürdürülen ağır tecride karşı ve Çemçê ile Tendürek alanlarında şehit düşen Gerillalarımız anısına bir eylem düzenlenmiştir. Başta 3 koldan denetime alınan askerler, saat 16.45'te etkili pusu eylemleri gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda 11 asker öldürülürken 2 asker de yaralanmıştır. Yine yapılan suikast eylemleri sonucu ise 1 asker ölürken 2 asker de yaralanmıştır. Yer yer çatışmalar akşam saatlerine kadar devam etmiştir. Toplam 12 askerin öldüğü ve 4 askerin yaralandığı bu operasyon girişimi etkisiz kılınmıştır. Sonrasında bölgeye yakın karakollar, 13 Ekim gününe kadar da uzanan zaman diliminde bu alanları yoğun bir şekilde obüs toplarıyla bombalamıştır. Eylem düzenleyen birimlerimiz sağlam bir biçimde üslerine geri çekilmiştir.

AMED

Son 3 gündür Kobra tipi helikopterler Amed’in Lice ilçesine bağlı Peşi Kevır alanında bulunan Sisê köyü çevresini bombalamaktadır. 13 Ekim günü Helhel ve Zengê köyü arasındaki alan ise askerler tarafından obüslerle bombalanmıştır.

DERSİM

11 Ekim günü Dersim’e bağlı Geliyê Harçik alanında Türk ordusunun başlattığı operasyon 13 Ekim günü saat 19.00’da herhangi bir sonuç almadan geri çekilmiştir.”