Hakkari Newroz’da ‘Dem Dema Serkeftinê ye’ diyecek

Hakkari Newroz Tertip Komitesi Üyesi Kadir Şahin, bu yılki Newrozu “Dem Dema Serkeftinê ye” şiarı ile karşılayacaklarını belirterek, Hakkari merkezde 20 Mart’ta, Gever, Şemzînan ve Çelê’de ise 21 Mart’ta kutlama yapacaklarını söyledi.

Hakkari ve ilçelerinde Newroz çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Hakkari merkezde Newroz 20 Mart’ta, Gever, Şemzînan ve Çelê’de 21 Mart’ta kutlanacak.

Hakkari ve ilçelerinde Newroz Komitesi bünyesinde 15 komisyon oluşturuldu. 6 komisyon köylerde, 9 komisyon ise il ve ilçe merkezlerinde kitle çalışması yapıyor.

ÖZGÜRLÜK VE ZAFER NEWROZ’U

Hakkari Newroz Tertip Komitesi üyesi Kadir Şahin, tertip komitesi olarak bu yılki Newroz’u “Dem Dema Serkeftinê ye” (Şimdi Kazanma Zamanı) şiarı ile karşılayacaklarını söyledi.

Hakkari halkı ile birlikte meydanlarda yakılacak büyük ateşlerle, coşkulu kalabalıklarla Newroz’u kutlamak istediklerini ifade eden Şahin, “Şimdiden, tüm halkımızla Newroz’u özgürlük ve zafer Newroz’u olarak kutlayacağız. Şimdiden tüm halkımızı Newroz ateşi etrafında kenetlenmeye, coşkumuzu, öfkemizi, isyanımızı büyüterek özgürlük taleplerimizi haykırmaya ve bulundukları her alanda Newroz’u kutlamaya davet ediyoruz. Tertip komitesi olarak çalışmalarımız tüm görkemi ile devam ediyor. Tertip Komitesi olarak 15 komisyonla, 6 komisyon köylerde, 9 komisyon ise merkezde olmak üzere kitle çalışması yapılacak” dedi.

21 MART GÜNÜ GEVER’DE

Hakkari merkezde olduğu gibi Gever (Yüksekova) ilçesinde Newroz hazırlıkları devam ediyor. Gever’de Newroz çalışması yürüten Newroz Tertip Komitesi Üyesi Emin Sarı, Newroz’un özgürlük ve bütünleştirici bir ruh barındırdığını söyledi.

Gever’de 21 Mart günü Newroz’u kutlayacakları bilgisini veren Sarı, şöyle devam etti: “Bunun için şimdiden tertip komitemizi oluşturduk. Teknik düzenlemeleri hazırlıyoruz. Halkımızla birlikte coşkulu bir kutlamaya vesile olmak istiyoruz. Komisyonlarımızla birlikte köylerde ve mahallelerde halkımızı Newroz’a davet ediyoruz. Sembolik olarak kutlama yapsak da temel argümanımız birleştirici bir ruh olacak. Elbette baharın gelişi gibi demokrasinin, özgürlüğün ve barışın gelişine adamak istiyoruz bu yılki Newroz’u. Tabiri itibarıyla ve özündeki direnişle Newroz’da halkımızla buluşmayı esas kıldığımızı da belirtmeliyim. Halkımızı 21 Mart’ta bekliyoruz.”