Hakkari, Şırnak ve Amed’de 10 asker öldürüldü

HPG, gerilla birlikleri ile Türk ordu güçleri arasında Hakkari, Şırnak ve Amed’de yaşanan çatışmalarda en az 10 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG açıklamasında çatışmalara ilişkin şu bilgilere yer verildi:

“9 Ekim günü öğleden sonra güçlerimiz Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Mêrganış Kalesi’nde TC ordusu askerlerini vurmuştur. Burada 1 asker öldürülürken 1 asker de yaralanmıştır.

- Şehit Xebat Aktepe devrimci hamlesi çerçevesinde; 9 Ekim günü saat 13.15’te TC ordusu Faraşin’de başlattığı operasyondan sonra Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Laleş ve Meydana Zengılê alanına yerleştirdiği yaklaşık 40 kişiden oluşan gizli bir birliğe yönelik güçlerimiz eylem gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz burada bulunan mevzileri BKC ve RPG-7 silahları ile etkili bir şekilde vurmuştur. Bu eylemlerde toplam 8 asker öldürülürken 6 asker de yaralanmıştır. Eylemden sonra TC ordusu ölü ve yaralılarını sivil araçlar ile Beytüşşebap tugayına kaldırmıştır. Bu eylem HPG ve YJA Star güçlerimiz tarafından 9 Ekim komplosuna yönelik olarak ve Faraşin’de şehit düşen arkadaşlarımızın anısına gerçekleştirilmiştir.

- 9 Ekim günü saat 15.00’te güçlerimiz Amed’in Dicle ilçesine bağlı Beyazçeşme karakolunda bulunan askerlere yönelik suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür.

- 9 Ekim günü saat 15.00 - 16.00 arasında güçlerimiz Dicle ilçesi ile Guleman arasındaki mıntıkada yol kontrol eylemi gerçekleştirmiştir. Gerillalarımız burada kimlik kontrolleri yaparak; süreç hakkında halkı bilgilendirmiştir.”