Halatın ucundaki işgalci korkusu

Şikefta Birîndara’nın ‘Kevirê Kun’ bölgesinde sıkışan Türk askerleri, gerillanın korkusundan hareketsiz saklanarak, helikopterle atılan erzakları halatlarla çekmek zorunda kaldı.

Türk devletinin, Medya Savunma Alanları’nda 17 Nisan’dan itibaren sürdürdüğü yeni işgal saldırısında askerlerin içinde bulunduğu duruma dair her gün yeni görüntüler kaydediliyor.

Yaklaşık bir ay boyunca Şikefta Birîndara’da ‘Kevirê Kun’ denilen yerde takılı kalan Türk askerleri, başlarını kaldırmaya cesaret edemiyor.

Her gece saldırı helikopterlerinin vurması ve Skorskylerle alana indirme yapma gayretlerinin amacı, orada sıkışan askerlere takviye yapmak, yaralılarını almak ve lojistik destek sunmak.

Gerilla ise aman vermiyor.

Görüntülerden de anlaşılacağı üzere işgalciler gerillanın hareketli suikast timinin gazabından korunmak için korkudan bir kayanın arkasına gizlenmiş vaziyette. Gerillanın hedef açısına girmenin yarattığı korkuyla kayanın arkasından çıkamıyor. Biçare kalan işgalciler, helikopterlerin onlara attığı lojistik malzemeleri gidip biraz yakınına getirmekte bile aciz. Uzun bir halatla erzaklarını yukarıya taşımaya çalışıyorlar.

Çok değil, sadece 100 metre ilerisinde bulunan diğer işgalciler ise aynı korkudan başını kaldıramıyor, çadırların altına gizleniyor.