Halk İnisiyatif: Komployu protesto için alanlara çıkalım

Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi: Tüm halkımızı 9 Ekim Uluslararası komplosunun 18. yıldönümü dolayısıyla alanlara çıkmaya, her türlü eylem ve etkinlikle bu günü lanetlemeye, Önder Apo etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz.

Kürdistan Demokratik  Halk İnisiyatifi, 9 Ekim Uluslararası Komplo’nun yıldönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. İnisiyatif, “9 Ekim Uluslararası komplosunun 18. yılına girerken bir kez daha komploda yer alan, destek sunan güçleri lanetliyor, Önder Apo’yu özgürleştirme temelinde şehitlerimize verdiğimiz sözümüzü yineliyoruz” dedi.

“İçinden geçtiğimiz bu devrim sürecinde her ne kadar komplo yeni yol ve yöntemlerle güncellenmek istense de başta Önderliğimizin İmralı direnişi olmak üzere Kürdistan özgürlük güçlerinin muazzam direnişi, bu planları boşa çıkarmakta ve boşa çıkarmaya devam edecektir” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “AKP saray devleti bilmelidir ki döktüğü her damla kan, kendi sonunu hızlandıracak, başta Cizre ve Sur olmak üzere direnen halkımız Şehit Çiyager’in dediği gibi ‘görkemli kazanacak’tır.  Yeni Osmanlıcı politikaları nasıl ki Rojava devrimine çarpıp geri dönmüşse Yeşil Ergenekon’un Kürdistan halkına yönelik soykırım uygulamaları da halkımızın direnişine çarpıp yenilecektir. AKP saray devletinin İmralı’da Önderliğimize dönük uygulamaları kelimenin tam manasıyla ateşle oynamaktır ve bu ateş en başta kendisini yakacaktır.

Önderliğimiz İmralı’da 18 yıldır büyük bir direniş göstermekte, özgürlük güçleri her geçen gün faşizmin Kürdistan’daki varlığını darbelemekte, ortadan kaldırmaktadır.  AKP saray devleti bu gerçekliği gördüğü için pervasızlaşmakta akıl almaz saldırılar ile kendi iktidarını koruma çabası içine girmektedir. Darbe bahane edilerek başlatılan OHAL sürecinin bugün tamamen halkımıza yönelik bir savaşa dönüştüğü görülmektedir. Hedefte Cemaat ya da başka bir yapı değil doğrudan Kürdistan halkı ve onun örgütlü iradesi vardır. O halde örgütlü gücümüzü büyütme, düşmanı bu temelde geriletme olmazsa olmazdır. Önderliğimiz Kürdistan’da örgütsüz bir yaprak dahi kıpırdamaz demiş, örgüt-eylem diyalektiğini doğru kurarak kazanmanın yolunu göstermiştir. Tarihimiz, yine yakın zamanda yaşananlar bunun açık kanıtıdır.

Bu temelde tüm halkımızı 9 Ekim Uluslararası komplosunun 18. yıldönümü dolayısıyla alanlara çıkmaya, her türlü eylem ve etkinlikle bu günü lanetlemeye, Önder Apo etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz.  Yine 9 Ekim günü tüm halkımızı Kürdistan’da kepenk ve kontak kapatarak yaşamı durdurmaya, Önder Apo ile bir ve bütün olduğumuzu haykırmaya davet ediyoruz. Gün Mehmet Tunçların, Pakize Nayırların izini sürme, şehitlere bağlılık temelinde Önderliğimizle buluşma, özgürlüğe yürüme günüdür.