Hareketli timler 23 işgalciyi cezalandırdı

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın işgalci Türk ordusuna yönelik eylemleri kesintisiz sürüyor. Hareketli timlerin gerçekleştirdiği eylemlerde 23 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 3’ü de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “En zor koşullar altında fedaice savaşarak Kürdistan’ın kutsal topraklarını işgalcilere karşı savunan ve düşmana ağır darbeler vuran Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın kesintisiz eylemleri devam etmektedir. Hareketli timlerimizin etkili eylemleri sonucunda; 23 işgalci cezalandırılmış ve 3 işgalci yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu direniş alanlarını 17 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla, 12 kez savaş uçakları, 15 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüslerle bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

2 Temmuz saat 15:30’da Çemço Direniş Alanı’nda ilerlemek isteyen işgalciler ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Burada 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmıştır.

2 Temmuz saat 16:00’da zırhlı araçlarla Bakurê Kurdistan sınırından Çemço Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. 2 işgalcinin cezalandırıldığı bu eylemin ardından işgalcilerin ilerleyişi durdurulmuştur. Saat 17:00’da tekrar ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimizce ağır silahlarla yoğun ateş altına alınmıştır. Burada da 2 işgalci cezalandırılmış ve 2 işgalci de yaralanmıştır. İşgalciler kayıplarını akşam saatlerinde saldırı helikopterlerinin desteğiyle, zırhlı araçlarla alandan uzaklaştırabilmişlerdir.

2 Temmuz saat 18:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler, YJA Star hareketli timlerimizce hedeflenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

2 Temmuz saat 24:00’da Çemço Direniş Alanı’nı bombalayan saldırı helikopterleri güçlerimizce iki koldan yoğun ateş altına alınmıştır. Etkili vuruşlar sonucunda helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

3 Temmuz saat 08:10’da Kokerê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli YJA Star timlerimizce hedeflenerek ağır silahlarla vurulmuş ve 4 işgalci cezalandırılmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

2 Temmuz’da Girê Şehîd Derwêş’e gelen bir grup işgalci güçlerimizce takibe alınmıştır. Denetim altındaki işgalciler ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuş ve 7 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

29 Haziran saat 21:00’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

2 Temmuz saat 11:10 ve 3 Temmuz saat 01:30 ve 05:50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli timlerimizce üç kez suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

2 Temmuz saat 18:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerini bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

3 Temmuz saat 06:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

2 Temmuz’da Kokerê, Şikefta Birîndara, Werxelê, Girê Hakkarî ve Girê Cûdî Direniş Alanı’nda bulunan savaş tünelleri kimyasal silah ve patlayıcılarla 17 kez bombalanmıştır. Direniş Alanları üzerinde yoğun dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

2 Temmuz’da Werxelê, Kunîşka, Kokerê, Çemço, Girê Hakkarî, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları sınırdaki karakollardan atılan obüs, havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

2 Temmuz’da Werxelê, Girê Hakkarî, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları 15 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

2 Temmuz’da Kurojahro, Girê Amediyê, Girê FM, Girê Cûdî ve Saca Direniş Alanları 12 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”