Hasta tutsak Alkan’ın durumu kötüye gidiyor

Van F Tipi Cezaevi’nde tutulan 67 yaşındaki hasta tutsak İbrahim Alkan’ın sağlık durumu giderek kötüye gidiyor. “Sessiz kaldığımız her gün cezaevinde yeni cenazeler çıkıyor” diyen Alkan’ın gelini Pınar Alkan, duyarlılık çağrısında bulundu.

Türkiye hapishanelerinde 600’den fazla hasta tutsak bulunuyor. Bu hasta tutsakların tamamı ağır. Doktor ve hastane raporlarına göre, bu hasta tutsakların tahliye ve tedavi edilmesi gerekiyor. Hasta tutsakların cezaevinde kalamaz raporlarına rağmen AKP-MHP hükümeti, tahliye etmeyerek ölüme terk ediyor.

Bu hasta tutsaklardan biri de 67 yaşındaki İbrahim Alkan. 3 yıldır Van F-Tipi hapishanede tutulan Alkan, kalp, tansiyon, şeker, diyabet, kolesterol ve prostat gibi birçok hastalıkla mücadele ediyor.

Alkan’ın sağlık durumunun giderek kötüleşmesi ailesini endişelendiriyor. Aile, Alkan’ın bir an önce serbest bırakılmasını ve tedavisinin hastanede yapılmasını istiyor.

3 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Alkan’ın gelini Pınar Alkan, kayınpederinin  9 Haziran’da kalbinden anjiyo olduğunu, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 gün yoğun bakımda kaldığını söyledi. Hastanedeyken kayınpederinin iki damarının anjiyoyla açıldığını ancak bir damarının ise açılmadığını belirten gelin Alkan, sağlık durumunun giderek kötüye gittiğini, açılamayan damarından dolayı çok acı çektiğini ifade etti.

İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR

Kayınpederinin bu haliyle cezaevinde kalmasının bir hak ihlali olduğunun altını çizen Alkan, şöyle konuştu: “Kayınpederim zaten birçok ağır hastalıkla mücadele ediyor. Son olarak yaşadığı ameliyat ile cezaevinde kalmaması gerekiyor. Hastalıklarından dolayı cezaevinde bakıma muhtaç bir durumda.  Özellikle hastane ve doktor raporları da bunu gösteriyor. Bu kadar ağır hastalıkları olan bir insanın cezaevinde kalması zaten suç. Kayınpederimi bırakmayanlar insanlık suçu işliyor.”

HASTA TUTSAKLAR SERBEST BIRAKILSIN

Hasta tutsakların durumuna ilişkin kamuoyuna ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunan Alkan, “Bu insanlar göz göre göre ölüme gidiyor. Maalesef hem Türkiye hem de dünya kamuoyu sessiz. Bu insanların sesini duyan ve duyuran kuruluşlar da yetersiz kalıyor. Hapishanelerde yeni cenazelerin çıkmaması için herkesin daha duyarlı olması gerekiyor. Çünkü sessiz kaldığımız her gün cezaevinde yeni cenazeler çıkıyor. Demokratik haklarımızı kullanarak bu insanların sesi olabiliriz. Hasta tutsakların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.