HDP’li Musa Çiftçi’den 8 gündür haber alınamıyor

KDP Asayişi’nin 8 gün önce Hewlêr girişinde gözaltına aldığı HDP üyesi Musa Çiftçi’den haber alınamıyor. Çiftçi’nin Hewlêr de bulunan Giştî Asayişi’nde tutulduğu öğrenildi.

6 yıldır Süleymaniye’de yaşayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi Musa Çiftçi, 8 gün önce Hewlêr’deki ailesini almak için kente gittiği sırada Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) bağlı Asayiş güçleri tarafından gözaltına alındı.

Hakkarili olan Musa Çiftçi, siyasi nedenlerden dolayı yaklaşık 6 yıl önce Güney Kürdistan’a göç etmek zorunda kaldı. Çiftçi, ailesini yaşadığı Süleymaniye’ye getirmek için Hewlêr’e gittiği sırada KDP Asayişi tarafından Şeqlawa’da gözaltına alınmıştı.

8 gündür hiçbir haber alınamayan Çiftçi’nin Hewlêr’de bulunan Giştî Asayişi’nde tutulduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Çitçi’nin 15 gün daha gözaltında tutulacak.

HAYATINDAN ENDİŞELİYİZ

Musa Çiftçi’nin eşi Hüsna Çiftçi, eşinin 8 gündür gözaltında olduğunu ve kendisinden hiçbir şekilde haber alamadıklarını söyledi. 

Eşinin siyasi mülteci olduğunu ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu: “Eşim 6 yıldır burada yaşıyor. 8 gün önce hiçbir gerekçe göstermeden gözaltına aldılar. Günlerdir hiçbir haber alamıyoruz. Bu konuda bize bilgi de vermiyorlar. Hayatından endişeliyiz. Hiçbir gerekçe gösterilmeden neden günlerdir zorla tutuyorlar? Hewlêr’de bulunan Giştî Asayişi’nde tutulduğunu öğrendik. Eşim bir an önce serbest bırakılmalıdır.”

Süleymaniye’deki HDP temsilcileri ise, Güney Kürdistan’da Çiftçi’nin BM Temsilciliğinin izniyle siyasi mülteci olarak kabul edildiğini belirtti.

BM Temsilciliğine Çiftçi’nin akıbetine ilişkin araştırma yapması talebiyle başvuran HDP temsilcilerine, “Hiçbir şey yapamayız” cevabını vermişti.