Hesekê'de katledilenler şehitlikte uğurlanacak

Hesekê'deki katliamın kurbanları, Şêrceh köyende yapılan şehitliğe defnedilecek. Cizirê Kantonu Şehit Ailelerle Dayanışma Komitesi Eşbaşkanı Tahir, kitlesel bir tören düzenleyeceklerini belirtti.

Hesekê’de 4 Ekim gecesi bir düğüne yapılan intihar saldırısında çoğunluğu düğün sahibi olan Mala Fatimê'den olmak üzere çocuk, kadın ve yaşlı insan 30 katledildi, 80’in üzerinde kişi de yaralandı. Katliamda yaşamını yitirenler, Şêrceh köyünde yapılan şehitlikte defnedilecek. Morgtan alınacak cenazeler konvoy eşliğinde Şercêh'e götürülecek ve burada saat 10.00'da yapılacak törenden sonra cenazeler defnedilecek. 

Cizîr Kantonu Şehit Ailelerle Dayanışma Komitesi Eşbaşkanı Fatıma Tahir, Cizîr Kantonu şehirleri ile Hesekê’den çok sayıda insanın cenaze törenine katılmasını beklediklerini söyledi. Tahir, “Şehitlerimeze yakışan bir tören yapacağız. Halkımız yarın şehitleri için yapacağı tören ile katillere ve arkasındaki kirli güçlere asla boyun eğmeyeceğini ve hiçbir saldırının devrim etrafındaki kenetlenmesine engel olamayacağını gösterecek. Direniş ve halkların birlikteliği mesajını verecektir” dedi. 

ÇETELER VE REJİMİN SALDIRILARINA UĞRAMIŞTI

Hesekê şehri ilk kitlesel katliamını 2015 Newrozu'na yapılan saldırı ile yaşadı. Takiben 5 Temmuz bayram gecisi Salihiyê Mahallesi'nde fırın kuyruğundaki insanlara karşı bir intihar saldırı yapıldı. 16 Ağustos 2016’da ise Baas rejim güçlerinin saldısında Kürt ve Arap halklarından onlarca kişi katledildi. Kürt, Arap, Süryan-Asuri ve Ermeni halklarından oluşan Hesekê şehri 2013 yılından bu yana hem çete, hem de rejim ve ona bağlı paramiliter güçler tarafından saldırıya uğradı. Haziran 2015'te DAİŞ çetelerinin saldırısında rejim güçleri kırıldı. Hesekê halkının çağrısı üzerine YPG/YPJ güçleri Hesekê’yi DAİŞ çetelerinden temizleyerek özgürleştirdi.