GÖRÜNTÜLÜ

Hesekê’de nüfus sayımı sonuçlandı

Hesekê’de sabah 3 şehir 4 köy hattı olmak üzere toplam 7 merkez şeklinde planlanan nüfus sayımı sonuçlandı.

Sayım çalışmalarının sonuçlandığını bir basın açıklaması ile yapıldı. Sayım çalışmaları Komitesi adına açıklama yapan Demokratik Federal Sistem Eşbaşkanı Hediye Yusuf, “Nüfus sayım çalışmalarının başarı ile sonuçlanmasında eğeme geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. Nüfus sayımının sorumsuz bir şekilde sonuçlandığını ifade eden Yusuf, sayımda görev alan herkese teşekkür ederek, “Sayım çalışmalarına halkımızın desteği ve başarılı bir şekilde sonuçlanması yönetimimizin meşruiyeti ve halk desteğini göstermektedir” dedi.

Demokratik Federal Sistem Eşbaşkanı Hediye Yusuf’un açıklaması şöyle:

“Nüfus sayım çalışmalarının 3’üncüsünü 14 Ekim günü Hesekê şehrinde gerçekleştirdik. Sabah saat 08.00’da başlayan seçim çalışmaları 15.30 itibari ile başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır. Hazırlık komitesinin uyarılarına tüm halkımız ve kurumlar büyük bir ciddiyet ele alarak uyum sağlamış ve desteklerini sunmuştur. Bundan dolayı Hesekê şehri ve köylerinde yaptığımız seçim çalışmaları başarılı bir şekilde amacına ulaşmıştır. Bu çalımalar içinde yer alan tüm öğretmenler, komin ve meclis üyeleri ve farklı boyutlarda yer alan tüm kurumlar sayım çalışmalarının güvenli bir şekilde sürmesi için asayiş ve HPC güçlerine ayrı ayrı teşekkür ve saygılarımızı sunuyoruz. Bu sayım çalışmaları yönetimimizin meşruiyeti ve halk desteğini göstermektedir. Hesekê gibi büyük bir şehirde böylesi başarılı bir şekilde sayım çalışmalarının sonuçlanması göstermektedir ki, halk ve yönetim olarak ortak yaşamımızı sürdürebileceğimizi bir kez daha göstermiş olduk. Halkımızı bu başarılarından dolayı kutluyoruz.

Sayım çalışmalarını başından itibaren takip eden ve kamuoyunu bilgilendiren tüm basın çalışanları arkadaşlarımıza da emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.”

...