Hesekê’de sayım çalışmaları başladı

Hesekê şehri ve çevre köylerindeki sayım çalışmaları başladı.

Cizîrê Kantonu’nda 5 Ekim’de başlayan sayım çalışmaları bugün Hesekê’de ve çevre köylerinde devam ediyor. Sayım çalışmalarını Rojava Stratejik Çalışmalar Merkezi (NRLS), Demokratik Toplum Hareketi(TEV-DEM)’in yardımı ile  gerçekleştiriyor.

Hesekê şehri ile çevre köylerde sayım çalışmalarını yürütmek için 3000 öğretmen, sivil kurum çalışanları ve komün üyeleri görev aldı. Sayım çalışmalarını yürütmek ve koordinasyonu sağlamak için NRLS ve Hesekê halk meclisi üyelerinden oluşan bir koordinasyon belirlendi. Sayım çalışmalarının güven içinde devam etmesi için Rojava Asayiş güçlerinin yanısıra ve Toplumsal Halk Savunma GüçlEri (HPC) görevlendirildi.

Sayım çalışmaları nedeniyle dükkan ve işyerlerinin açılmadığı Hesekê’de sabahın erken saatlerinden itibaren görevlilerin görev yerlerine gitmek için çıktığı şehir sokaklarında, halk görevlilerinin sayımı düzenli sağlaması için evlerinde beklemeye başladı.

Sayım çalışmaları çerçevesinde Hesekê’nin doğu, batı ve güney olmak üzere 3 parça, köyler ise 4 parça şeklinde planlandı.