'Hesekê saldırısında Türkiye ve Suriye'nin parmağı var'

Kongreye Star Koordinasyonu ve Cizîr Kantonu Savunma Komitesi, Hesekê saldırısının Türkiye ve Suriye ajanlarının parmağıyla gerçekleştirildiğini belirttti.

Kongreya Star Koordinasyonu ve Cizîr Kantonu Savunma Komitesi, DAİŞ çetelerinin Rojava'nın Hesekê kentinde bir düğüne yönelik saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Her iki açıklamada da, saldırı sert bir dille kınandı. 

Cizîr Kontonu Savunma Komitesi'in yaptığı açıklamada, Hesekê’deki katliamda Türkiye ve Suriye ajanlarının parmağı olduğunu vurgulandı. Katliamın sert bir dile kınandığı açıklamada, Hesekê saldırısının Kuzey Kürdistan'ın Antep kentinde sivilleri hedef alan saldırıyla bağlantısı olduğuna dikkat çekildi. Saldırıda hayatını kaybeden sivillerin intikamının alınacağı vurgulanan açıklamada şunlar belirtildi: "Kuzey Suriye-Rojava’daki askeri başarılar ve elde edilen siyasi ve diplomatik kazanımların, Rojava halklarında yarattığı umudu yok etme çabaları sürmektedir. Kadın, çocuk, yaşlı ve genç demeden bir bütünen sivilleri hedef alan insanlık düşmanı bu terör saldırısı, Kürtlere ve bölgedeki diğer halklara karşı uygulanan düşmanca politikaların sonucu ortaya çıkıyor ve birbirleri ile bağlantılı. Bu şekilde irademizi kırmak istiyorlar. Ama şunu bilmeliler ki, uyguladıkları terörizmle irademizi kıramazlar aksine biz irademizi ve inancımızı daha da çok güçlendirerek bütün bu vahşi politikalarını boşa çıkaracağız. Bu terör saldırısını kınıyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır yaralılara da şifa diliyoruz."

Kongreya Star Koordinasyonu ise yaptığı açıklamada, Hesekê’de yurtsever bir ailenin şahsında bütün Kuzey Suriye halklarının hedef alındığını vurguladı. "İnsanlık düşmanı DAIŞ çeteleri, dün akşam Hesekê’de halkımıza  karşı, sivil halka karşı kanlı saldırı gerçekleştirmiş, katliam yapmıştır. Bölgede, Rojava’da, Hesekê’de gerçekleşen bu saldırı ilk saldırı değildir" denilen açıklamada, Rojava'da geliştirilen Demokratik Federal Sistemin, bütün egemen sistemlere karşı güçlü bir alternatif olduğu için sürekli hedef halinde olduğu kaydedildi. 

'DAİŞ ÇETELERİ AKP'NİN DESTEĞİYLE BU GÜNE GELDİ'

Çetelerin hiçbir inanca ve toplumsal değere saygısının olmadığı vurgulanan açıklamada, "Bu gerçekliklere rağmen başta Türk devleti ve AKP hükümeti olmak üzere bir çok bölgesel güç çetelere destek sunmaktadır. Nasıl ki AKP çeteleri, Bakurê Kürdistan’ın Antep kentindeki bir düğünde katliam gerçekleştirerek halklar arasındaki huzurlu ortamı bozmaya çalışmış ise bugünde aynı saldırı beyni, Kuzey Suriye ve Rojava’da kendini göstermiştir. Dost düşman herkes biliyor ki, DAIŞ çeteleri AKP’nin desteğiyle bugüne kadar geldi. Bugüne kadar DAIŞ tarafından Rojava’ya yönelik gerçekleştirilen bütün saldırılar, AKP’nin isteği ve desteği ile gerçekleşmiştir, gerçekleşmeye de devam ediyor.

Kürdistan’ın bütün güçlerine, özellikle Kürt kadınlarına, Rojava Devrimine sahip çıkma ve direnişene katılma çağrısının yapıldığı açıklamanın sonunda, şunlar dile getirildi: "Egemen ve katil zihniyete karşı mücadeleyi yükselteceğimizin, şehitlerimizin, intikamını alacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz. Hesekê saldırısını gerçekleştiren DAIŞ çeteleri ve işbirlikçilerini bir kez daha şiddet kınıyoruz. Saldırıda yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine ve Kürdistan halkına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."