Hewlêr’de tutuklu Dağ ve Er 8 gündür ölüm orucunda

Hewlêr’de tutuklu bulunan Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er, yaşadıkları hak ihlallerine karşı 8 gündür ölüm orucu eyleminde olduklarını aktardı.

Federe Kürdistan Bölgesi'nde 17 Temmuz 2019'da Türkiye'nin Hewlêr Başkonsolosluğu'nda görevli MİT elemanı Osman Köse’nin öldürüldüğü gerekçesiyle ilk derece mahkeme tarafından idam cezası verilen Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er’in, Hewlêr’de tutuklu bulundukları cezaevinde 8 gündür ölüm orucunda oldukları belirtildi.

Dağ ve Er, aileleriyle bugün yaptıkları telefon görüşmesinde, tutuklu bulundukları cezaevinde yaşadıkları hak ihlalleri ve cezaevi değiştirme taleplerinin cevapsız bırakılmasına karşı 13 Şubat’ta ölüm orucuna başladıklarını aktardı.

Dağ ve Er, kötü koşullar nedeniyle defalarca cezaevi değişikliği talebiyle dilekçe ile başvuruda bulunduklarını ancak taleplerinin cevapsız bırakıldığını söyledi.

Dağ ve Er, hak ihlallerine karşı görüştükleri emniyet yetkililerinin, kendilerine “Diplomatı öldürdüğünüz için bunları yapıyoruz” dediğini aktardı.

Aileler, Dağ ve Er’in sağlık durumlarının kötüye gittiğini, geçen 8 günde 10 kilo verdiklerini ve kan kusmaya başladıklarını belirterek, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.